Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το πανεπιστήμιο του μέλλοντος
Συγγραφέας:   Σωτήριος Κ. Περσίδης


Το πανεπιστήμιο του μέλλοντος
Το βιβλίο που λέει όλη την αλήθεια για την εκπαίδευση, ποιοι φταίνε για τη σημερινή κατάσταση, τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η παιδεία, πως συρρικνώνεται το μέλλον του ελληνισμού, πώς σπαταλάται το δημόσιο χρήμα στην παιδεία, πώς παραβιάζεται το δικαίωμα μόρφωσης των Ελλήνων, γιατί πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος.


Περιεχόμενα:
Το μήνυμα. Πρόταση για την εκπαίδευση. Προειδοποίηση. Πρόλογος

Μέρος Α, Το Παρελθόν: Ο 20ος αιώνας
- Το πρόβλημα της εκπαίδευσης (μόρφωση και εκπαίδευση, ιστορική αναδρομή, η σημερινή εκπαίδευση)
- Οι κοινωνικές συνθήκες (σύγχρονη κοινωνία, κοινωνικοί νόμοι)
- Η επίδραση της τεχνολογίας (τρόποι, μέθοδοι και αλλαγές στην εκπαίδευση)
- Ο δημόσιος τομέας (φύση και χαρακτηριστικά, ικανότητες, σκοπιμότητες, εντιμότητα, των κυβερνώντων, ευθύνες των πολιτών)
- Η τριτοβάθμια εκπαίδευση (χαρακτηριστικά, προβλήματα)

Μέρος Β, Το Μέλλον: Ο 21ος αιώνας
- Οι συνθήκες στο τέλος του 20ου αιώνα (κυρίαρχοι παράγοντες, ο ρόλος της πολιτείας, μεταρρύθμιση)
- Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και παγκόσμιο δίκτυο (σημερινή κατάσταση, πνευματικά δικαιώματα και ασφάλεια, προβλέψεις)
- Η λύση του προβλήματος της μόρφωσης (νέο πανεπιστήμιο, ο ρόλος του καθηγητή, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τηλεκπαίδευσης, κλασικά και ανοικτά πανεπιστήμια, πρώτες προσπάθειες)
- Οι συνέπειες στην κοινωνία (εύρεση εργασίας, κοινωνικές αρχές και συνέπειες)
- Το μέλλον του μέλλοντος (διάρκεια του μέλλοντος, διανοητικά επίπεδα, ανωτερότητα του ανθρώπου, το μεγάλο πρόβλημα, το άγνωστο)

Μέρος Γ, Το Παρόν: Μεταβατική κατάσταση
- Η αναθεώρηση του Συντάγματος (η αναθεώρηση του 1998, λόγος προς βουλευτές)
- Διάφορα θέματα (προβλέψεις, κόστος σπουδών, πανεπιστημιακά συγγράμματα, βιβλία μέσης εκπαίδευσης, θέσεις του ΥΠΕΠΘ και του ΥΠΑΝ, επιστολές)

Επίλογος

24χ17 εκ., 311 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 378.149 5 (Πανεπιστήμια - Ελλάς), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
ISBN: 978-960-7610-06-5
ISBN (10ψήφιο): 960-7610-06-7
Βάρος: 0.679 κιλά
Εκδότης: ΕΣΠΙ Εκδοτική
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
18.05
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σωτήρης Περσίδης τελείωσε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 1963 και από το 1966 ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University Of Chicago, όπου υπήρξε Teaching and Research Assistant. Το 1968 έλαβε το Masters Degree και το 1970 το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το Physics Department του Univercsity Of Chicago. Μετά από ένα χρόνο ως Research Associate στο University of Texas, ήρθε ως επιμελητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εκλέχθηκε Επικουρικός Καθηγητής το 1973. Το 1978 πήγε για ένα έτος στο University of Cambridge ως Senior Research Associate και για μικρότερα χρονικά διαστήματα στα Max-Planck-Institut, University of Chicago και άλλα πανεπιστήμια για ομιλίες και επιστημονική έρευνα. Το 1982 έγινε καθηγητής στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε μέχρι το 1997. Το κύριο ερευνητικό πεδίο του Σωτήργη Περσίδη είναι η Γενική Θεωρία Σχετικότητας και γενικότερα η Μαθηματική Φυσική, στο οποίο δημοσίευσε πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τα βαρυτικά κύματα, της ασυμπτωτική δομή του χωροχρόνου, τις μελανές οπές, τις μετανευτώνιες προσεγγίσεις και τις επίλυσης των εξισώσεων Einstein. Στα πανεπιστήμια δίδαξε ως βοηθός, επιμελητής, επικουρικός καθηγητής και καθηγητής σε διάφορα μαθήματα σε γενική φυσική, κλασική μηχανική, θεωρία σχετικότητας, αστρονομία, αστροφυσική , ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αριθμητική ανάλυση και άλλα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 50 πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις, 5 διδακτικά συγγράμματα και 15 μεταφράσεις διδακτικών συγγραμμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.