Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Συγγραφέας:   Αναστάσιος Ι. Τάχος


Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Η 6η έκδοση του βιβλίου του Καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αναστάσιου Ι. Τάχου εντελώς αναθεωρημένο, επαυξημένο και συγχρονισμένο, ενόψει των νεωτέρων νομοθετικών, νομολογιακών και δογματικών εξελίξεων. Το έργο χαρακτηρίζεται από την πληρότητα της έρευνας, την κριτική επεξεργασία της ύλης και την απλότητα της διατύπωσης.
Η ύλη του βιβλίου αναφέρεται στο ουσιαστικό διοικητικό δίκαιο, που ρυθμίζει σήμερα σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Είναι αναμφίβολο ότι το διοικητικό δίκαιο δεν συντελεί μόνο στην απόλαυση ελευθερίας από τα άτομα, αλλά παράλληλα την περιορίζει όταν και όπως ο νόμος ορίζει. Η απόλαυση δικαιωμάτων (ιδιωτικών και δημοσίων) εξαρτάται, σε μεγάλη έκταση, από τους κανόνες του διοικητικού δικαίου και από τον τρόπο εφαρμογής τους.
Σύμφωνα με τα όσα αναπτύσσει λεπτομερειακά στις σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας, θεωρεί το διοικητικό δίκαιο όχι σαν απλό μηχανισμό εξαναγκασμού, αλλά ως έναν από τους συντελεστές απελευθέρωσης του ατόμου από κάθε εξάρτηση και από τους ιδιώτες και από το κράτος. Το βιβλίο αναφέρεται στο ελληνικό διοικητικό δίκαιο και γι΄ αυτό το λόγο η πλούσια βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε είναι μόνο ελληνική. Ειδικότερα, εξετάζονται τα σχετικά θέματα στα εξής μέρη:
Α΄ - Δημόσια διοίκηση και διοικητικό δίκαιο. Β΄ - Η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Γ΄ - Η δράση, δηλ. οι επεμβάσεις επί της δημόσιας διοίκησης. Ε΄ - Ο έλεγχος επί της δημόσιας διοίκησης. ΣΤ΄ - Η προσβολή της ατομικής ιδιοκτησίας, δηλ. απαλλοτριώσεις κ.λπ. Τέλος το βιβλίο περιέχει λεπτομερές λημματικό ευρετήριο.
Ο συγγραφέας δίνει, συνολικά, ενδιαφέρουσες κριτικές απαντήσεις στο ζωτικό θέμα της εφαρμογής της αρχής της νομιμότητας, στις σχέσεις νομιμότητας και εξουσίας και στις δυσμενείς συνέπειες άσκησης της εξουσίας και καταλήγει με μια εύστοχη αποστροφή: "Να εκδημοκρατιστεί ουσιαστικά η εξουσία".

25χ18 εκ., 839 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342.02 (Διοικητικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-512-3
ISBN (10ψήφιο): 960-301-512-1
Βάρος: 1.874 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
53.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

50.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.