Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νομισματική θεωρία και πολιτική

Νομισματική θεωρία και πολιτική
Η "Νομισματική Θεωρία και Πολιτική" είναι συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου μου με τίτλο "Νομισματική θεωρία", αλλά έχει σημαντικές διαφορές από αυτό, στο πλαίσιο πάντοτε της επιδίωξης μου να δώσω σε όσους μελετούν τη νομισματική θεωρία ένα πλήρες και σύγχρονο πανεπιστημιακό σύγγραμμα.

Κάθε βιβλίο είναι ένα "πόνημα", με την έννοια της κοπιώδους προσπάθειας του συγγραφέα να δώσει στους αναγνώστες του ό,τι πρέπει να δώσει, ανάλογα με το βιβλίο που γράφει. Στην περίπτωση ενός πενεπιστημιακού συγγράμματος, όπως το παρόν βιβλίο, η ευθύνη του συγγραφέα είναι μεγαλύτερη, διότι μέσω του πονήματος του θα πρέπει να "διδάξει", δηλαδή να μεταδώσει γνώσεις. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι φυσικό να "βελτιώνεται", με κάποιες αλλαγές στα περιεχόμενα του και με νέο υλικό, καρπός της πείρας και της ωρίμανσης. Επιδιώκοντας το καλύτερο, σ΄ ένα διδακτικό βιβλίο που χρησιμοποιείται σε αρκετά ελληνικά ΑΕΙ, προχώρησα στη νέα αυτή έκδοση, προσθέτοντας στον τίτλο "και Πολιτική" για να τονίσω τη μεγαλύτερη σημασία που δίδεται στη νομισματική πολιτική, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το περιεχόμενο της "θεωρίας" με πρόσθετη ύλη.

Στην παρούσα έκδοση έχουν προστεθεί τέσσερα Προσαρτήματα και δύο νέα Κεφάλαια (για τη Θεωρία Μακροοικονομικής Ισορροπίας και για το Χρήμα ως Αποθεματικό Αξίας), ενώ αφαιρέθηκε το Κεφάλαιο για τις Διεθνείς Συναλλαγές (αφού το θέμα αυτό καλύπτεται επαρκώς από άλλα συγγράμματα). Επιπλέον, έγιναν ουσιώδεις επεμβάσεις και σε άλλα τμήματα του βιβλίου, και κυρίως στα Κεφάλαια για τις Τράπεζες και για τη Νομισματική Πολιτική (και στο σχετικό Προσάρτημα). [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 524 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-359-074-3
ISBN (10ψήφιο): 960-359-074-6
Βάρος: 0.865 κιλά
Εκδότης: Μπένου Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
37.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κορλίρας, Παναγιώτης Γ.
Ο Παναγιώτης Κορλίρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D) του Πανεπιστημίου του Rochester, ΗΠΑ. Η εξειδίκευσή του ήταν στη μακροοικονομική και στη νομισματική θεωρία και πολιτική, ενώ κύρια συμβολή του στην επιστήμη υπήρξαν τα μακροοικονομικά υποδείγματα ανισορροπίας (disequilibrium macroeconomics). Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ΗΠΑ, και στο Πανεπιστήμιο της Aix-Marseille, Γαλλία, ενώ από το 1978, είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα τελευταία χρόνια διδάσκει Ιστορία Οικονομικών Θεωριών και Νομισματική Θεωρία. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, καθώς και μονογραφίες και βιβλία, με πιο πρόσφατο τη Νομισματική Θεωρία (Αθήνα, 2000). Παράλληλα με την ακαδημαϊκή δραστηριότητα, έχει επίσης διατελέσει: Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Μέλος της Νομισματικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (χειρίστηκε τη συμμετοχή της Δραχμής στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα, την ECU), και επί επτά χρόνια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Τράπεζας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.