Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η αρχιτεκτονική της διδασκαλίας και η διδασκαλία της μάθησης
Συγγραφέας:   Γεώργιος Σ. Φλουρής


Offer
[...] Σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει μια σύγχρονη θεώρηση, πρακτικά εφαρμόσιμη, για το πώς πρέπει να οργανώνεται και να πραγματοποιείται η διδασκαλία για να επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η μάθηση.

Η γνώση μας σχετικά με την ανθρώπινη μάθηση έχει σημαντικά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και σήμερα οι έρευνες που γίνονται γύρω από τη λειτουργία του εγκεφάλου, εξακολουθούν να μας παρέχουν σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε. Οι γνώσεις μας αυτές μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε σε πολύ γενικές γραμμές τα πιθανά στάδια, από τα οποία περνά η μαθησιακή διαδικασία, και να καθορίσουμε ορισμένες ενέργειες που είναι σε θέση να υποβοηθήσουν την αποτελεσματικότερη επιτέλεση της διαδικασίας της μάθησης και τη διευκόλυνση του διδακτικού έργου.

Για το σκοπό αυτό δίνουμε έμφαση στις θεωρίες μάθησης που στηρίζονται στις διαδικασίες ανάλυσης των πληροφοριών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και παρουσιάζουμε ένα αντιπροσωπευτικό μοντέλο των διεργασιών αυτών, πάνω στο οποίο στηρίζουμε και τον προγραμματισμό και την όλη οργάνωση και τη διεξαγωγή της διδασκαλίας, που προτείνουμε σ΄ αυτό το βιβλίο. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

24χ17 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική)
ISBN: 978-960-333-022-6
ISBN (10ψήφιο): 960-333-022-1
Βάρος: 0.416 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
18.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Φλουρής είναι καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει, επίσης, διατελέσει καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης έως το 2005, Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος από το 1985 ως το 1990, καθώς και Διευθυντής του Τομέα "Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Διδακτικής Μεθοδολογίας και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας" του ίδιου Πανεπιστημίου από το 1996 ως το 2002. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ρh.D.) από το Florida State University των ΗΠΑ, στον τομέα των Αναλυτικών Προγραμμάτων και της Διδασκαλίας. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια: Florida State University, St. John΄s University, Fitchburg State College, και Florida Atlantic University των ΗΠΑ, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει γράψει διάφορα βιβλία, όπως: "Αναλυτικά προγράμματα για μια νέα εποχή στην εκπαίδευση", "Η αρχιτεκτονική της διδασκαλίας και η διαδικασία της μάθησης", "Αυτοαντίληψη, σχολική επίδοση και επίδραση γονέων", "Μάθηση και Διδασκαλία" (μαζί με Μ. Κασσωτάκη), κ.ά. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και μελετών στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στους τομείς των αναλυτικών προγραμμάτων, του σχεδιασμού της διδασκαλίας, της αυτοαντίληψης, της δίγλωσσης-διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, της Ευρωπαϊκής και οικουμενικής διάστασης στην εκπαίδευση, της θεωρίας των πολλαπλών τύπων νοημοσύνης και άλλα συναφή.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.