Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η μυστική διδασκαλία
(Τρίτομο μεταφυσικό σύγγραμμα, αποκρυφισμός, μυστικισμός)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Α. Μαργιωρής


Η μυστική διδασκαλία

Πρόκειται για το εικοστό δεύτερο έργο του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή. Είναι τρίτομο και ο πρώτος τόμος του εκδόθηκε το 1991.
Σκοπός του πρώτου τόμου του μεταφυσικού αυτού έργου είναι η λεπτομερής ανάλυση των αποκρυφιστικών και μυστικιστικών φαινομένων που κατακλύζουν την ζωή κάθε άνθρωπου. Γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν τα αίτια που προκαλούν τα γεγονότα που ο κόσμος τα αποκαλεί ψυχικά φαινόμενα ή ψυχικές παρορμήσεις ή ψυχοαρρώστιες ή ψυχασθένειες κ.λ.π., καθώς και όλο το μεταφυσικό κύκλωμα του Εσωτερισμού.
Έτσι διδάσκεται ο άνθρωπος πώς η ζωή που ζει με τόσα βάσανα στη γη, μπορεί να γίνει ευθύς αμέσως μια αληθινή Παραδείσια Ζωή, αρκεί ο καθένας μας σωστά να μάθει, ποιος είναι, που πηγαίνει, από που έρχεται και τέλος τι ακριβώς πρέπει να κάνει για νʼ αποφύγει τα δεσμά του Κάρμα, τʼ αποτελέσματα της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει και να κάνει μέσα στον κόσμο της προσωρινότητας που όλοι μας ζούμε.
Γίνεται λεπτομερέστατη ανάλυση των Θείων Νόμων και όλων των περιοχών του Αοράτου Κόσμου, που ερευνά η Αποκρυφολογία και που την κατευθύνει ο Μυστικισμός, φτάνοντας ως τα ιερότερα σημεία της Στέγης του Πατέρα. Η Μυστική Διδασκαλία ανοίγει διάπλατα τις θύρες προς την αόρατη περιοχή της Πανδημιουργίας και γνωρίζει στην έκθαμβη ψυχή, τον τόπο της καταγωγής της.
Κατά συνέπεια διευρύνει το Νου του ανθρώπου και τον ετοιμάζει να προσανατολισθεί πέρα από την χρονικότητα, όπου απλώνεται απίστευτα η Πανδημιουργία. Ο άνθρωπος παύει να ασχολείται μόνον με τα ανθρώπινα του πεπερασμένου κόσμου μας και στρέφεται να μελετήσει την αιωνιότητα, όπου η πνευματοψυχή του ανήκει.
Εν τέλει η Μυστική Διδασκαλία μας παρέχει Αποκρυφιστικά και Μυστικιστικά θέματα και όχι κάτι που είναι μυστικό και το αποκαλύπτει. Σαν λέμε λοιπόν Μυστική Διδασκαλία -γράφει ο συγγραφέας-, δεν αποκαλύπτουμε μυστικά, ούτε διδάσκουμε πρωτοφανέρωτα και πρωτοαποκαλυπτόμενα, άγνωστα στον κόσμο. Επαναφέρουμε στην επικαιρότητα τα εσωτερικά βιώματα συνανθρώπων που ένιωσαν και μελέτησαν και έζησαν τη ζωή τους μʼ αυτά και μέσα σʼ αυτά και επιπλέον δημοσιοποιούμε όσα δεν έτυχε λόγω συνθηκών, εποχών, αλλά και αδυναμίας της συμβατικής και περιοριστικής λογικής να τα συμπεριλάβει και να τα παρουσιάσει με σύγχρονο και κατανοητό λόγο.
Επίσης η παρούσα Μυστική Διδασκαλία δεν έχει σχέση με κανένα άλλο μεταφυσικό έργο. Απλά περιγράφει τα εσωτερικά βιώματα όπως ο συγγραφέας προσωπικά τα βίωσε μέσα σε τούτη τη ζωή.
Ακόμα γράφει ότι ο αναγνώστης δεν χρειάζεται να πιστέψει πριν δει με τα μάτια της ψυχής του αυτά που ο ίδιος γράφει. Και ότι θα έλθει η ώρα που θα γίνουν κτήμα του και θα τα ζει κι αυτός, όπως τόσοι αμέτρητοι συνάνθρωποι, τα ζήσαν από καταβολής Δημιουργίας. Βλέπε και τις περιλήψεις των άλλων δύο τόμων.


28χ21 εκ., 346 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ο Εσωτερισμός για Όλους
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 3
ISBN Set: 960-85024-7-0
ISBN13 Set: 978-960-85024-7-5
Ταξινόμιση DDC: 133 (Απόκρυφες επιστήμες)
ISBN: 978-960-85024-1-3
ISBN (10ψήφιο): 960-85024-1-1
Βάρος: 1.047 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1991
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μαργιωρής, Νικόλαος Α.
Ο σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος Νικόλαος Ν. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε μία σύγχρονη πνευματική μορφή. Δίδαξε ακατάπαυστα επί σειρά δεκαετιών ενώ συνέγραψε πλείστα μεταφυσικά και πρακτικά συγγράμματα μεταξύ των οποίων: "Γένεση και θάνατος των κόσμων", "Μεταθανάτια ζωή", "Χριστοκεντρικός και χριστοκρατικός μυστικισμός", "Πατάτιος ο ταπεινός", "Η θειουργία διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής", "Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια", "Μυστική διδασκαλία" (τρεις τόμοι), "Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων", "Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία", "Αποσυμβολισμός της ελληνικής μυθολογίας", κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.