Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Για ένα ανθρωποκεντρικό μικτό οικονομικό σύστημα
(Μακριά από οικονομικούς-ισμους και ταμπέλες: Μελέτη-μανιφέστο)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Κ. Χολέβας


Για ένα ανθρωποκεντρικό μικτό οικονομικό σύστημα
1) Οι διάφοροι οικονομικοί -ισμοί, απογοήτευσαν και ξεπεράσθηκαν είτε λόγω κοινωνικών αδικιών, είτε λόγω ψευδών και απάτης είτε γιατί έμειναν κενοί περιεχομένου. Όχι, λοιπόν στον καπιταλισμό, το μαρξισμό, τη "σοσιαλιστική σαλάτα", το νεοφιλελευθερισμό και τον "σοσιαλισμό... χωρίς σοσιαλισμό".
2) Το "κράτος-πρόνοια", η μεγαλύτερη κατάκτηση δεξιών και αριστερών καθεστώτων του παρελθόντος, εγκαταλείφθηκε-προδόθηκε. Τεράστια κοινωνικά προβλήματα ορθώνονται σε πλούσια και φτωχά κράτη και απειλούν τον "κοινωνικό ιστό" τους. Καιρός είναι να έρθει στην επιφάνεια ο ΄Ανθρωπος με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις απαιτήσεις του.
3) "Δει το μέσον αιρείσθαι. Εντολή - υποθήκη του μοναδικού Αριστοτέλους. Χρειάζεται λοιπόν ένα μικτό οικονομικό σύστημα, μακριά από ταμπέλες και ετικέτες, με κοινωνικό περιεχόμενο, προσανατολισμένο στον Άνθρωπο - Ανθρωποκεντρικό.
Για τους παραπάνω λόγους τιτλοφορήσαμε την παρούσα "μελέτη-μανιφέστο": "Για ένα ανθρωποκεντρικό μικτό οικονομικό σύστημα" (μακριά από οικονομικούς -ισμούς και ταμπέλες). Από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμμιά άλλη φιλοδοξία από το να εκτιμηθεί το περιεχόμενο της μελέτης. Ο όρος "μανιφέστο" έχει καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα. [...]

21χ14 εκ., 144 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.09 (Οικονομική ιστορία)
ISBN: 978-960-522-077-8
ISBN (10ψήφιο): 960-522-077-6
Βάρος: 0.226 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
7.77
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χολέβας, Ιωάννης Κ.
Ο Γιάννης Χολέβας είναι αριστούχος διδάκτωρ των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της Σ.Ν.Ο.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Νομικής της ίδιας Σχολής. Διετέλεσε: Υφηγητής (άμ. Επίκουρος Καθηγητής) της αυτής Σχολής, τακτικός καθηγητής της Οργανώσεως και Διοικήσεως των Επιχειρήσεων και Πρυτανεύων Κοσμήτωρ της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών), Τακτικός καθηγητής της Ναυτιλιακής Οικονομικής και πολιτικής και με ανάθεση καθηγητής της Εφαρμοσμένης Οικονομικής και πρώτος Πρύτανης της Α.Β.Σ.Π. (Πανεπιστημίου Πειραιώς), καθηγητής της Συνεταιριστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της ανωτέρας Σχολής Στελεχών του Ο.Τ.Ε. και συνεργάτης του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε ως Κριτικός Ανάγνωσης των κειμένων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στον τομέα της Διοικήσεως. Συνέγραψε και εξέδωσε 108 βιβλία με θέματα οικονομικά, οργανωτικά-διοικητικά, κοινωνικά, ιστορικά κλπ. Μεταξύ αυτών είναι και το τρίτομο "Σύγχρονο Λεξικό Οικονομικών Επιστημών" (2005). Από πολύ νέος ασχολήθηκε με ευρωπαϊκά / κοινοτικά ζητήματα και υπήρξε από τους πρώτους που με την εργασία του "Η Ε.Ο.Κ. και η Ελλάς" εισηγήθηκε την ένταξη ή τη σύνδεσή μας με αυτή. Επίσης ασχολήθηκε με θέματα Οικονομικού Δικαίου (γενικά) και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (1989). Το 1993 εκδόθηκε το έργο του "Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Κωδικοποιημένος οδηγός του ενιαίου κειμένου των συνθηκών της Ρώμης, Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης και Μάαστριχ".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.