Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολύβιος ο μεγαλύτερος ιστορικός της ελληνιστικής εποχής

Πολύβιος ο μεγαλύτερος ιστορικός της ελληνιστικής εποχής
"Τίποτα δεν πρέπει ν΄ αποδίδεται στην τύχη. Οφείλουμε ν΄ αναζητούμε την αιτία, γιατί χωρίς την αιτία δεν μπορεί να γίνει τίποτα ούτε από εκείνα που φαίνονται ότι λογικά έχουν επιτελεστεί ούτε από εκείνα που φαίνονται παράλογα" (Πολύβιος)

Οι εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ" προσφέρουν στην επιστημονική κοινότητα και το αναγνωστικό κοινό τη βελτιωμένη, συμπληρωμένη και εικονογραφημένη β΄ έκδοση της ιστορικής μελέτης "Πολύβιος, ο μεγαλύτερος ιστορικός της ελληνιστικής εποχής", του Δημήτρη Τσιμπουκίδη. "Δεν πρόκειται για μία βιογραφία του Πολύβιου, αλλά για μία μεθοδική, διεξοδική και κριτική διαπραγμάτευση των πληροφοριών που προσφέρει ο εν λόγω ιστορικός μέσω του έργου του για τα κράτη της εποχής του, καθώς και για μια σφαιρική παρουσίαση των φιλοσοφικών και κοινωνικοπολιτικών του αντιλήψεων", σημειώνει ο Κ. Βουκελάτος στο περιοδικό "Ιχνευτής" (Σεπτ. 1990). Η Ιστορία του 3ου και του 2ου π.Χ. αιώνα, η ιστορική και φιλοσοφική σκέψη που αναπτύχθηκε στην ελληνιστική περίοδο, οι ελληνο-μακεδονικές και ελληνο-ρωμαϊκές σχέσεις, τα ελληνιστικά κράτη και οι ελληνικές συμπολιτείες, εξετάζονται διεξοδικά στα έξι κεφάλαια του βιβλίου του Δ. Τσιμπουκίδη. Οι πολυσύνθετες απόψεις του Πολύβιου για τη συγκεκριμένη περίοδο, η διεισδυτική ματιά του στη διαδικασία της ιστορικής εξέλιξης και η "κυκλική εναλλαγή των πολιτευμάτων" που "εισηγείται" στο χώρο της φιλοσοφίας της Ιστορίας, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως "ό,τι κάλλιστον παρήγαγεν η Ελλάς κατά την τελευταίαν ταύτην της αυτονομίας περίοδον" (Κ. Παπαρηγόπουλος). Η πάντοτε επίκαιρη μελέτη του Δ. Τσιμπουκίδη, αποτελεί κατά το συγγραφέα της ένα αντίβαρο στην τάση που εκδηλώθηκε φανερά τα τελευταία χρόνια από σύγχρονους ιστορικούς για "υποβάθμιση της συμβολής των εκπροσώπων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της Ιστορίας των λαών της Ευρώπης, παραγνωρίζοντας τη ρήση του Φρ. Ένγκελς, ότι "χωρίς τα θεμέλια που έβαλαν η Ελλάδα και η Ρώμη δεν θα υπήρχε σύγχρονη Ευρώπη"".
Το βιβλίο "Πολύβιος, ο μεγαλύτερος ιστορικός της ελληνιστικής εποχής" πραγματεύεται την "Γενική Ιστορία" του Πολύβιου, που αποτέλεσε τη βάση για "τη διαλεκτική ενότητα των πολιτισμών ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση".


Σημείωση: Επιστημονική επιμέλεια: Ίννα Μιρόκοβα Συμπληρωμένη και εικονογραφημένη.

21χ14 εκ., 223 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 884 (Ιστοριογραφία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Ίννα Μιρόκοβα (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-8472-31-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8472-31-8
Βάρος: 0.343 κιλά
Εκδότης: Εντός
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσιμπουκίδης, Δημήτρης Ι.
Ο Δημήτρης Τσιμπουκίδης γεννήθηκε το 1921. Σπούδασε ιστορία και φιλολογία. Πήρεν τον τίτλο του διδάκτορα φιλοσοφίας στην ιστορία (Ph. D. 1967) στο Ινστιτούτο Ασιανολογίας της Ακαδημίας Επιστημών (Μόσχα). Από το 1970 ως το 1976 υφηγητής ιστορίας στο ίδιο Ινστιτούτο. Μετά τη δεύτερη επιστημονική διατριβή του με θέμα "Ελλάδα και Ανατολή" ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ επικρατείας (Doctorat d΄etat) στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ακαδημίας Επιστημών (1977). Από το 1977 ως το 1987 Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Διδάκτωρ Ιστορίας. Έχει πάρει μέρος σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Στη Διεθνή Συνδιάσκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ "Για την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη της Κεντρικής Ασίας" (Οκτώβρης1972) εισηγήθηκε με θέμα "Η σύνθεση του Ελληνικού και Ανατολικού πολιτισμού". Στο 29ο Διεθνές Συνέδριο Ασιανολόγων (Παρίσι, Ιούλης 1973) μίλησε με θέμα "Οράματα και πραγματικότητες του Ελληνοβακτριανού κράτους". Έκανε επίσης επιστημονικές εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή φόρουμ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ για τη μελέτη των πολιτισμών της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στο Ιράν, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ανατολής. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα αραβικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.