Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιχειρησιακή έρευνα
(Λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων)
Συγγραφέας:   Παντελής Γ. Υψηλάντης


Επιχειρησιακή έρευνα
Οι συνεχείς τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις και το ολοένα αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία την αύξηση της παραγωγικότητας οργανισμών και επιχειρήσεων για την επιβίωση τους. Προϋπόθεση για την αύξηση της παραγωγικότητας και την επιτυχημένη διοίκηση είναι η λήψη σωστών αποφάσεων.
Ο Galbraith χρησιμοποίησε τον όρο "ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ" για να περιγράψει το μετασχηματισμό στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και την αλλαγή από δομές λήψης αποφάσεων που στηρίζονταν στο πρόσωπο και στην έμπνευση, σε αυτές που στηρίζονται στη συστηματική ανάλυση πληροφοριών και χρήση επιστημονικών μεθόδων. Η ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σε λίγο καιρό θα είναι αμφίβολες αν δεν προσαρμοσθούν στην οργανωτική δομή Τ(Ι)ν σύγχρονων τεχνικών οργάνωσης και διοίκησης με βάση το επιστημονικό μάνατζμεντ. Το σύγγραμμα αυτό κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές διοίκησης επιχειρήσεων όσο και σε στελέχη επιχειρήσεων με στόχους:
-Την εξοικείωση των σπουδαστών διοίκησης επιχειρήσεων και των στελεχών επιχειρήσεων με τις πιο ευρέως διαδεδομένες και χρησιμοποιούμενες τεχνικές της Επιχειρησιακής Έρευνας στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.
-Την ανάπτυξη και ανάλυση Των τεχνικών και μεθοδολογιών της Επιχειρησιακής ΄Ερευνας δίνοντας έμφαση στην οικονομική και διοικητική τους διάσταση, αποφεύγοντας τη χρήση σύνθετων μαθηματικά)ν συμβολισμών και αποδείξεων.
-Την παρουσίαση και ανάλυση των εφαρμογών της Επιχειρησιακής Έρευνας σε όλο το εύρος των προβλημάτων που οργανισμοί και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινώς.
-Την εμπέδωση της αντίληψης ότι σύνθετα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα μπορούν να λυθούν με τη χρήση των μεθοδολογιών της Επιχειρησιακής Έρευνας.
Η ύλη του παρόντος βιβλίου καλύπτει τις πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες τεχνικές της
Επιχειρησιακής Έρευνας. Η επιστημονική μεθοδολογία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση αναπτύσσεται εκτενώς και συνοδεύεται από μία σειρά πρακτικών προβλημάτων που δείχνουν τον τρόπο εφαρμογής της.


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 498 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-286-310-7
ISBN (10ψήφιο): 960-286-310-2
Βάρος: 0.942 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Υψηλάντης, Παντελής Γ.
Ο Παντελής Υψηλάντης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. και διδακτορικό (Ph.D.) στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Polytechnic University of New York. Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας διετέλεσε καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει επίσης διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, Παν. Θεσσαλίας, ΕΑΠ) των ΗΠΑ και της ΕΕ. Υπήρξε μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και του Institute for Μanagement in Higher Education του Ο.Ο.Σ.Α, και έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων με εφαρμογές τεχνικών επιχειρησιακής έρευνας για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.