Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους

Offer
Οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στους μεγάλους τομείς της δημόσιας ζωής και της κρατικής δραστηριότητας, είναι εδώ και πολύ καιρό ένα μεγάλο ζητούμενο στην ελληνική πραγματικότητα, ιδιαίτερα μετά την πτώση της χούντας το 1974.
Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικές απόπειρες μεταρρυθμίσεων στους χώρους της οικονομίας, του δημόσιου τομέα, της υγείας, της εκπαίδευσης και αλλού. Η εμπειρική έρευνα δείχνει, αλλά και η κοινή αίσθηση επιβεβαιώνει, ότι όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις απέφεραν περιορισμένα αποτελέσματα για τον πολίτη, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την αναποτελεσματικότητα των δημόσιων θεσμών. Η αντίληψη για το ατελέσφορο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών είναι ότι το κράτος αδυνατεί να πραγματοποιήσει την αποστολή του, που είναι η προπαρασκευή και εκτέλεση όλων εκείνων των αλλαγών που είναι απαραίτητες προκειμένου η ελληνική κοινωνία να εκσυγχρονισθεί.
Κατά συνέπεια, το αίτημα για συστηματικές μεταρρυθμίσεις επανέρχεται διαρκώς, ιδιαίτερα μάλιστα με δεδομένες τη διεθνοποίηση της ελληνικής και της παγκόσμιας οικονομίας και την προοπτική ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

21χ14 εκ., 225 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 338.9 (Οικονομική πολιτική)
ISBN: 978-960-03-2234-7
ISBN (10ψήφιο): 960-03-2234-1
Βάρος: 0.345 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπούλιας, Δημήτρης Β.
Ο Δημήτρης Β. Παπούλιας γεννήθηκε το 1939 στο Ψάρι Τρικολώνων Αρκαδίας. Είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ασχολήθηκε επί μακρόν με θέματα επιχειρησιακής έρευνας, management και οργάνωσης του δημόσιου τομέα. Εργάστηκε ως σύμβουλος στο υπουργείο Γεωργίας και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, υποδιοικητής της ΕΤΒΑ και πρόεδρος των Δ.Σ του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Chipita Α.Ε. Την περίοδο 1991-2001 ήταν πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ). Υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στα φοιτητικά του χρόνια στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν στέλεχος της νεολαίας της ΕΔΑ και εγκατέλειψε τη χώρα λόγω της δικτατορίας το 1968. Έζησε στη Ρώμη και στην Οξφόρδη, όπου σπούδασε και εργάστηκε στα εκεί πανεπιστήμια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.