25 κείμενα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του χώρου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

25 κείμενα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του χώρου

Συλλογικός τόμος για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΤΜΧΠΠΑ Π.Θ

Συλλογικό έργο

39.81€ -11% 35.43€

Ο συλλογικός τόμος: "25 κείμενα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του χώρου" περιλαμβάνει επιστημονικές εργασίες των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκδίδεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Το Τμήμα λειτουργεί από το 1989 και προσφέρει ένα πενταετές πρόγραμμα προπτυχιακών και πέντε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Οι σπουδές περιλαμβάνουν ένα σύνολο επιμέρους θεμάτων με κυριότερα την οργάνωση του χώρου, τις αναπτυξιακές διαδικασίες, τα περιβαλλοντικά θέματα και τις κοινωνικές διεργασίες, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων που αντλούν από την παράδοση του σχεδιασμού, της γεωγραφίας, των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών, των επιστημών του περιβάλλοντος και των σύγχρονων τεχνικών ανάλυσης. Οι σπουδές στο Τμήμα είναι προσανατολισμένες στο σχεδιασμό και στην παρέμβαση από την οπτική γωνία του μηχανικού. Έχουν ως στόχο τη δημιουργία επιστημόνων με ισχυρή τεχνική κατάρτιση για την αντιμετώπιση των χωρικών προβλημάτων μέσω διαδικασιών που περιλαμβάνουν την ανάλυση, την ερμηνεία και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χάρης Κοκκώσης (Επιμέλεια)

Ο Χάρης Κοκκώσης, (PhD Cornell) είναι καθηγητής Πολεοδομίας-Χωροταξίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει ελληνική και διεθνή ερευνητική δραστηριότητα και δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά σε θέματα περιβαλλοντικού σχεδιασμού και τουριστικής ανάπτυξης. Είναι επιστημονικός σύμβουλος για θέματα περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΟΟΣΑ, World Bank, FAO, UNEP κ.λπ.).

Βύρων Κοτζαμάνης (Επιμέλεια)


Γιώργος Πετράκος

Γιώργος Πετράκος (Επιμέλεια)

Ο Γιώργος Πετράκος γεννήθηκε το 1960 στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Ιστιαία Ευβοίας και την Αθήνα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, από όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ανάπτυξη των πόλεων, τις περιφερειακές ανισότητες, την περιφερειακή πολιτική, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Ζει από το 1989 στο Βόλο και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ηλίας Μπεριάτος

Ηλίας Μπεριάτος (Επιμέλεια)

Ο Ηλίας Μπεριάτος είναι: -Καθηγητής Χωρικού - Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Γεωγραφίας -Διευθυντής Εργαστηρίου Γεωγραφικών Ερευνών και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού -Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών -Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (ECTP) και -Aντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ISOCARP) Σπουδές: -Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 1972 -Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (DEA), στον Πολεοδομικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό 1979 -Πτυχίο (Maitrise) Ανθρωπογεωγραφίας, Paris X - Nanterre, 1981 -Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χωροταξία και Γεωγραφία, Paris VI - Sorbonne, 1982 Τομείς Ερευνητικού Ενδιαφέροντος: -Χωροταξικός σχεδιασμός και πολιτική, Διοικητική γεωγραφία και χωρική διακυβέρνηση. -Περιβαλλοντικός σχεδιασμός, Ορεινές και νησιωτικές περιοχές, Αντιμετώπιση καταστροφών.

Τόπος Έκδοσης:
Βόλος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
660
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.367 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση