Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο πρώιμος Αιγυπτιακός πολιτισμός και οι αλληλεπιδράσεις με το Αιγαίο

Ο πρώιμος Αιγυπτιακός πολιτισμός και οι αλληλεπιδράσεις με το Αιγαίο
Ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός ανεπτύχθη κατ΄ αρχήν στην Άνω Αίγυπτο, για να περιλάβει, αργότερα, και την Κάτω, όταν οι γεωλογικές συνθήκες έγιναν φιλικότερες. Θεωρείται από τους αρχαιότερους στην ιστορία και περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών οι οποίοι ήσκησαν την εντονώτερη και διαρκέστερη επίδραση στους λοιπούς πολιτισμούς. Ο κλάδος της Αιγυπτιολογίας εκτιμάται ότι ιδρύθηκε από τον Petrie, στη συνέχεια δε κοσμήθηκε από μια ολόκληρη σειρά ανασκαφέων και μελετητών. Η ίδρυση ενός ενιαίου πολιτικού συστήματος οργανώσεως της χώρας, η εγκαθίδρυση φορολογικού συστήματος, η υιοθέτηση του ημερολογίου των 365 ημερών, η γραφή και η τήρηση βασιλικών αρχείων, καθώς και η λήψη μέτρων για τη θρησκευτική - ιδεολογική ομογενοποίηση της χώρας περιλαμβάνονται μεταξύ των σημαντικώτερων επιτευγμάτων του. Ως αποτέλεσμα, ο πολιτισμός αυτός ανεπτύχθη σε έξοχο επίπεδο, χαρακτηρίσθηκε δε από υψηλό καλλιτεχνικό αίσθημα, το οποίο αποτυπώθηκε στην ιδιαίτερη εικονογραφία του.

21χ14 εκ., 341 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909 (Πολιτισμός), 909.182 2 (Πολιτισμός - Μεσόγειος), 709.62 (Τέχνη, Αιγυπτιακή)
ISBN: 978-618-5219-69-7
ISBN (10ψήφιο): 618-5219-69-7
Βάρος: 0.516 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2019

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 4 στα 5 Αστέρια! (4 από 5 με 1 ψήφο)
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it
Reviews  Γράψε τη δική σου κριτική

ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Πληθώρα τεκμηρίων, πρωτότυπη προσέγγιση, ιδιαίτερα ενδιαφέρον άν και απαιτεί κόπο η παρακολούθησή του. Συνιστάται στους ενδιαφερομένους για το θέμα.. διαφορετικό ..Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Ν. Κονιδάρης γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα, όμως η καταγωγή του κρατά από τη Λευκάδα και τη Ναυπακτία. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, Δρ. Ε.Μ.Π. και οικονομολόγος του Οικονομικού της Νομικής του Ε.Κ.Π.Α.. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός καθώς και στη Δ.Ε.Η.. Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητάς του στον κλάδο του Ενεργειακού Μηχανικού έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει σειρά ερευνητικών εργασιών. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του Ινστιτούτου Ηλ/γων και Ηλ/κών Μηχανικών. Το βιβλίο "Οι Χετταίοι και ο κόσμος του Αιγαίου", πρώτο από μια σειρά εργασιών για τη σχέση του Αιγαίου με τους μεγάλους πολιτισμούς της Εποχής του Χαλκού, αποτελεί καρπό του έρωτά του προς τη γνώση του παρελθόντος και μάλιστα των προγόνων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.