23 ώρες για να σωθεί το Παρίσι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

23 ώρες για να σωθεί το Παρίσι

Μυθιστόρημα

Philippe Madelin

Yves Ramonet

Η πόλη βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό· όλα τα νευραλγικά σημεία του Παρισιού έχουν τεθεί σε κατάσταση ομηρίας. Ένας αδυσώπητος στρατός μισθοφόρων με υπερσύγχρονο οπλισμό, πολύπειροι χάκερ με πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ηλεκτρονικοί που ελέγχουν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα απαρτίζουν την ομάδα κρούσεως... Αυτοσκοπός τους, η δύναμη της εξουσίας. Τρομοκράτες πόλεων, στυγνοί δολοφόνοι ή παράφρονες ιδεολόγοι; Ένα χαοτικό σύμπλεγμα βίας, απόρρητων κωδικών, μετέωρων διαπραγματεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης, οργανώσεων με παρακλάδια ανά την υφήλιο, καταστάσεων που εντείνουν τον τρόμο που επιφέρει η άγνοια. Ο ημιπαράλυτος κρατικός μηχανισμός κάνει απεγνωσμένες απόπειρες ν` αντιληφθεί τι συμβαίνει, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να δράσει συντονισμένα. Απομένουν 23 ώρες· ώρες που μετρούν το θάνατο. Διαφορετικά, θα βρεθούν όλοι οι πρωταγωνιστές σ` ένα έργο σκοτεινό, δαιδαλώδες, κλειστοφοβικό, σκληρό όπως ο όλεθρος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χρυσούλα Τσιρούκη (Επιμέλεια)


Αικατερίνη Ξενάκη (Μεταφραστής)


Philippe Madelin (Συγγραφέας)

Ο Φιλίπ Μαντλέν, δημοσιογράφος που διετέλεσε στο AFP και TF1, εξέδωσε τα βιβλία "La Galaxie terroriste" (1986), "La Guerre des polices" (1989), "La France mafieuse" (1994) και "Le Clan des Chiraquiens" (1997).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Yves Ramonet (Συγγραφέας)

Ο Υβ Ραμονέ, μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος, είναι ο συγγραφέας των βιβλίων "Les perspectives du mensonge" (1994) και "Dislocation" (1996).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
563
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.925 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση