Ο θησαυρός των πειρατών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο θησαυρός των πειρατών

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή των πειρατών στις θάλασσές μας

Άρης Τσικοντούρης

12.00€ -10% 10.80€

Χειρόγραφο γραμμένο και φιλοτεχνημένο από το χέρι ενός μετανοημένου πειρατή που έζησε το σωτήριο έτος 1810, την εποχή της πειρατείας στις θάλασσές μας.
Τα καράβια, τα ταξίδια, τα λημέρια, η ζωή και τα κατορθώματα των πειρατών και των κουρσάρων που μάστιζαν τον τόπο μας.

Μαρία Νασοπούλου (Εικονογράφος)

Η Μαρία Νασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Θεολογία. Διδάχτηκε την τέχνη της Αγιογραφίας στη σχολή της Μητροπόλεως Γλυφάδας, και κατά τη φοίτησή της στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μια περίοδο της ζωής της έζησε στον Καναδά όπου εργάστηκε στη Βασιλική Τράπεζα, πάντα όμως ζωγράφιζε ερασιτεχνικά και συμμετείχε σε εκθέσεις, καθώς η ζωγραφική ήταν η μεγάλη της αγάπη. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την αγιογραφία από το 2002 και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση το 2014. Σήμερα διδάσκει αγιογραφία και εικονογραφείφορητέςεικόνες και τοιχογραφίες σε μουσαμά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση βιβλίων.

Αρτέον (Εικονογράφος)

Ο "Αρτέον" γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Με ρίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δε θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής των ΤΕΙ Αθήνας και του ArtsMA - De Monfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στο χώρο της δημιουργικής διαφήμισης ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Ένας από τους ιδρυτές της Αρτέον Εκδοτικής, ερευνητής, λαογράφος και εικονογράφος έχει επιμεληθεί πολλές εικονογραφημένες εκδόσεις της, όπως: "Πειρατικά και κουρσάρικα σκαριά των θαλασσών μας". "Τα ψάρια του τόπου μας", "Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας", "Πλεούμενα των λιμνών και ποταμών του τόπου μας" κ.ά.

Άρης Τσικοντούρης (Συγγραφέας)

Ο ΆρηςΤσικοντούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Eίναι απόφοιτος του ΣΓΤΚΣ Αθήνας, έχει σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακό τίτλο στο Arts, Design & Humanities ΜΑ - De Monfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στο χώρο της δημιουργικής διαφήμισης και η συμμετοχή του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Μερίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δεν θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Η μακροχρόνια αυτή αγάπη του, τα αμέτρητα ταξίδια του και η επαφή του με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τον οδήγησε στη συγγραφή, στη συμμετοχή και επιμέλεια εικονογραφημένων εκδόσεων για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον, όπως: "Τα ψάρια τουτόπου μας", "Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας", "Πειρατικά και κουρσάρικα σκαριά των θαλασσών μας" κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
33
Διαστάσεις:
24x28
Βάρος:
0.231 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση