Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ιστορία μπροστά στο φακό του Γιάννη και Μίλτου Μανάκια
(Ιωάννινα, Μοναστήρι, Πίνδος, Γρέβενα, Θεσσαλονίκη)
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Γ. Τζιόλας


Η ιστορία μπροστά στο φακό του Γιάννη και Μίλτου Μανάκια
Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει εξ αρχής την έκδοση ΄΄Συλλεκτική΄΄ καθότι, όπως φαίνεται, αφορά σε μία συλλογή φωτογραφιών & εικόνων από το έργο των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών των Βαλκανίων και δεν προβλέπει να κάνει άλλη έκδοση.

Είναι γεγονός ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία έκδοση, αφιερωμένη στους αδελφούς Μανάκια και αν ενθυμούμαι καλά η τελευταία έκδοση, αφιερωμένη στο έργο τους, έγινε το 1997 την χρονιά "Θεσσαλονίκη: Πολιτιστική Πρωτεύουσα", η οποία έχει ήδη εξαντληθεί.

Η Ελλάδα περίμενε χρόνια να έρθουν ξανά οι Μανάκια στην επικαιρότητα, τη στιγμή που γείτονες χώρες πραγματοποιούν δραστηριότητες στο όνομά τους! Είναι εξ άλλου,τώρα και τα γεγονότα στην περιοχή μας. Καλύτερη χρονική σύμπτωση και καλύτερη αναγνώριση του έργου τους, δύσκολα θα υπάρξει από αυτή που γίνεται σήμερα από το βιβλίο του Αλέξανδρου Τζιόλα των 130, γεμάτων φωτογραφιών, σελίδων του.

Το βιβλίο πραγματοποιεί μία βαθιά βουτιά-τομή στο εκτενές έργο των Αφων Μανάκια και φέρνει στο φως ανέκδοτες φωτογραφίες και αποσπάσματα των ταινιών τους, που μέχρι τώρα στο σύνολό τους ήταν χαμένα.
Ως γνωστόν οι Μανάκια έδρασαν στα Κεντρο-Δυτικά Βαλκάνια από το 1895 μέχρι το θάνατό τους (1954 & 1964) σε μία διαρκώς ταραγμένη γεωγραφικά περιοχή και έχουν στο ενεργητικό τους, σε όλα αυτά τα χρόνια, μία ατέλειωτη και ακατάπαυστη δραστηριότητα στον χώρο της φωτογραφίας & του κινηματογράφου.Ήταν οι πρώτοι κινηματογραφιστές των Βαλκανίων και οι διασημότεροι φωτογράφοι στις αρχές του 1900 σε όλα τα Βαλκάνια.
Σήμερα θεωρούνται θρύλοι!

27χ32 εκ., 130 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 779.495 6 (Θεσσαλονίκη - Φωτογραφικά λευκώματα), 938.022 (Ελλάς - Ιστορία - Φωτογραφικά λευκώματα), 779.495 6 (Μακεδονία - Φωτογραφικά λευκώματα), 779.495 3 (Ήπειρος - Φωτογραφικά λευκώματα)
Άλλα πρόσωπα: Γιαννάκης Μανάκια (Φωτογράφος) , Μίλτος Μανάκια (Φωτογράφος) ,

Βάρος: 0.835 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2017
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.