Η οικογένειά μου και άλλα ζώα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η οικογένειά μου και άλλα ζώα

Gerald Durrell

15.50€ -32% 10.54€

Ένα θεότρελο και διασκεδαστικό χρονικό βασισμένο στα παιδικά χρόνια του συγγραφέα στην Κέρκυρα.

Ο κ. Μπίλερ μας έδειχνε τη μια μετά την άλλη βίλες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μεγέθους και τοποθεσίας, κι η Μητέρα κουνούσε το κεφάλι αρνητικά. Όταν, τέλος, επιθεωρήσαμε την δέκατη και τελευταία βίλα στον κατάλογο του κυρίου Μπίλερ κι η Μητέρα την αποδοκίμασε και αυτήν, ο κ. Μπίλερ κάθισε στα σκαλιά και σκούπισε το πρόσωπό του με το μαντήλι του.

«Κυρία Ντάρελ», είπε, «σας έδειξα όλα τα σπίτια που ξέρω και δεν σας άρεσε κανένα. Τι είδους σπίτι ζητάτε, κυρία μου; Τι πρόβλημα έχουν αυτά τα σπίτια;» Η Μητέρα τον κοίταξε με έκπληξη.

«Δεν το παρατηρήσατε;» ρώτησε. «Ούτε ένα δεν είχε κανονικό μπάνιο, με μπανιέρα».

Ο κ. Μπίλερ γούρλωσε τα μάτια του. «Μα, κυρία μου», θρήνησε με αγωνία, «τι τη θέλετε την μπανιέρα; Έχετε τη θάλασσα!»

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο σιωπηλοί.

Το βιβλίο που μάγεψε το αγγλόφωνο κοινό, τώρα και στα ελληνικά.

Βραβεία:

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2016

Gerald Durrell

Gerald Durrell (Συγγραφέας)

O Tζέραλντ Ντάρελ (1925 - 1995) γεννήθηκε στις Ινδίες. Ήταν τριών χρόνων όταν η οικογένεια Ντάρελ επέστρεψε στην Αγγλία. Το 1935 οι Ντάρελ αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην Κέρκυρα και εκεί ο μικρός Τζέρυ -που ήταν ήδη μανιώδης φιλόζωος- εξελίχθηκε σε ενθουσιώδη φυσιολάτρη, για να γίνει αργότερα ένας από τους πιο σημαντικούς μελετητές και ένθερμος υποστηρικτής της Άγριας Ζωής. Το 1945 ήταν κιόλας φύλακας σε ζωολογικό κήπο και το 1947 διηύθυνε μία αποστολή στο Καμερούν - την πρώτη από πολυάριθμες που ακολούθησαν. Το 1959 ίδρυσε το Ζωολογικό Πάρκο του Τζέρσεϊ, κέντρο για τη διάσωση επαπειλούμενων ειδών, και το 1963 το Ίδρυμα Τζέρσεϊ για την Προστασία της Άγριας Ζωής, που τώρα ονομάζεται προς τιμήν του Ίδρυμα Ντάρελ για την Προστασία της Άγριας Ζωής. Το 1982, τιμώντας τον για το σημαντικό έργο του, η Βασίλισσα τον έχρισε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Σίμου (Μεταφραστής)


Μαρίνα Δημητρά (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
408
Διαστάσεις:
13x20
Βάρος:
0.614 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση