Περηφάνια
zoom in

«Η μητέρα μου πέθανε δύο φορές. Εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δε θ’ άφηνα την ιστορία της να ξεχαστεί…»

Αφήνοντας πίσω τη δίδυμη αδελφή της, η Πεμπέ εγκαταλείπει την Τουρκία για την αγάπη – ακολουθώντας το σύζυγό της Αντέμ στο Λονδίνο. Εκεί οι Τοπράκ ελπίζουν να φτιάξουν μια καινούρια ζωή για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους. Κι όμως, όσο μακριά κι αν ταξιδέψουν, οι παραδόσεις και οι πεποιθήσεις που άφησαν πίσω τους οι Τοπράκ μένουν μαζί τους – μεταγγισμένες στο αίμα τους.

Ο πρωτότοκος γιος τους είναι ο μικρός Ισκεντέρ, ο οποίος θυμάται την Τουρκία και νιώθει την προδοσία πιο βαθιά απ’ όλους. Η αδελφή του, η Εσμά, είναι πιστή και αφοσιωμένη παρά τον πόνο και τη θλίψη της. Και τέλος, ο Γιούνους, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο, είναι ντροπαλός και αλλιώτικος από τους άλλους.

Παγιδευμένα από τα λάθη του παρελθόντος, τα παιδιά των Τοπράκ βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται και να μεταμορφώνεται εξαιτίας μιας άγριας δολοφονικής πράξης…

Ένα δυνατό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται στην Τουρκία και το Λονδίνο τη δεκαετία του ’70 και του σήμερα, και διερευνά τον πόνο και την απώλεια, την αφοσίωση και την προδοσία, τα βάσανα των μεταναστών, τη ρήξη της παράδοσης με τον σύγχρονο κόσμο, καθώς και την αγάπη και την απογοήτευση που πολύ συχνά διαλύει τις οικογένειες.

Άννα Παπασταύρου

Άννα Παπασταύρου (Μεταφραστής)


Elif Şafak

Elif Şafak (Συγγραφέας)

Η Elif Shafak, τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Στρασβούργο το 1971. Ο πατέρας της ήταν διπλωμάτης. Έζησε μέχρι την εφηβεία της στη Μαδρίτη και στο Αμάν της Ιορδανίας, και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία και σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής της 'Aγκυρας. 'Aρχισε να γράφει το 1994 και το πρώτο της μυθιστόρημα, Pinhan (Ο σούφι), κέρδισε το βραβείο Μεβλάνα μυστικιστικής λογοτεχνίας το 1998. Έκτοτε, έχει κερδίσει όλα τα μεγάλα λογοτεχνικά βραβεία της Τουρκίας και θεωρείται πλέον από τις σημαντικότερες συγγραφείς της χώρας, η πιο αναγνωρίσιμη γυναίκα της τουρκικής λογοτεχνικής παραγωγής. Τα βιβλία της, με ευρωπαϊκές επιρροές και σύγχρονη θεματολογία –συχνά συνδυασμένη αριστοτεχνικά με στοιχεία ιστορίας και παράδοσης– έχουν σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων στην Τουρκία, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Σήμερα ζει με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της μοιράζοντας τον χρόνο της μεταξύ Λονδίνου και Κωνσταντινούπολης.
Για το μυθιστόρημά της Οι 40 Κανόνες της Αγάπης τιμήθηκε το 2011 στη Γαλλία με το βραβείο ALEF (Ειδική Μνεία για Ξενόγλωσσο Λογοτεχνικό Βιβλίο) και με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
432
Διαστάσεις:
20.5x14.5
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση