Ο προϊστορικός ζωγράφος (και ένα τερατάκι)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο προϊστορικός ζωγράφος (και ένα τερατάκι)

Και ένα τερατάκι

Πάνος Τσερόλας

10.95€ -26% 8.10€

Καλωσήρθατε στην προϊστορική εποχή, σε έναν κόσμο συναρπαστικό, γεμάτο σαρκοφάγους μαχαιρόδοντες, άγριους ρινόκερους, ύπουλους και μοχθηρούς λύκους, και πολλούς ακόμη κινδύνους και παγίδες.
Θα μας ξεναγήσει μια πεισματάρα παλαιοντολόγος, μια ντετέκτιβ απολιθωμάτων, η Ιωάννα. Μαζί της θα ταξιδέψουμε στο χρόνο και θα συναντήσουμε ένα προϊστορικό αγόρι που σίγουρα ξέρει πολλά μυστικά: τον Γκρουντ.
Ο Γκρουντ είναι συνεχώς πολύ απασχολημένος: πιάνει φιλίες με τα πιο άγρια πλάσματα, τα βάζει με πεινασμένους λύκους και ταξιδεύει σε όλη την προϊστορική Ελλάδα ζωγραφίζοντας με τα αυτοσχέδια σύνεργα ζωγραφικής του.
Ας ελπίσουμε ότι κάπου, κάπως, μας έχει αφήσει κάποιο στοιχείο για να λύσουμε τα μυστήρια της προϊστορικής ζωής.
Ίσως ακόμη και για να ανακαλύψουμε το μυστικό της προϊστορικής ευτυχίας.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΜΙΚΡΗ ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ"

Λέλα Στρούτση

Λέλα Στρούτση (Εικονογράφος)

Η Λέλα Στρούτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, φωτογραφίας και εικονογράφησης. Δούλεψε για αρκετά χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και από το 2013 εργάζεται ως εικονογράφος. Κάποια από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει έχουν διακριθεί στα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του περιοδικού Αναγνώστης και έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Το 2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο "Ένας γρίφος για τον Οκτάβιο Παζλ: Η (μία και μοναδική) Μαύρη Θρούμπα" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και βρέθηκε στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου, των βραβείων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και των βραβείων του περιοδικού Αναγνώστης. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Biennale of Illustrations, Bratislava Slovakia). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).


Πάνος Τσερόλας

Πάνος Τσερόλας (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Τσερόλας γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1985 στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας γεωεπιστημών και εργάζεται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
Το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά, Ο προϊστορικός ζωγράφος (και ένα τερατάκι) (Κέδρος, 2014), τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και βρέθηκε στις βραχείες λίστες για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης. H Διεθνής Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek) το συμπεριέλαβε στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία από 55 χώρες, που κυκλοφόρησαν το 2014.


Το δεύτερο, Τζου, ο δεινόσαυρος ανζού (και ένας κεφάλας) (Κέδρος, 2015), τιμήθηκε με το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων.
Το πρώτο βιβλίο με τις περιπέτειες του Διονύση Δελή, Στα ίχνη του ντουκουζούρι (Κέδρος, 2016), βρέθηκε στη μικρή λίστα για το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης και το δεύτερο της ίδιας σειράς Λόκι: Η απόπειρα δολοφονίας μιας δολοφόνου φάλαινας, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018, επίσης από τις εκδόσεις Κέδρος.
Γράφει επίσης βιβλία για μεγάλους: το μυθιστόρημά του Περί έρωτος κυκλοφόρησε στα ελληνικά και στα αγγλικά ως e-book από τις εκδόσεις Paper Publishing το 2014. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Ασημένια θάλασσα (Κέδρος, 2015), Η συνωμοσία της βανίλιας (Κέδρος, 2016) και Όσα επιστρέφουν από τη θάλασσα (Κέδρος, 2021).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.206 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση