Άγριο κυκλάμινο
zoom in

Mια συναρπαστική, πολυδιάστατη ιστορία από την επιτυχημένη συγγραφέα του best seller "Ο Λόφος με τα αγριολούλουδα".

1891: Η νεαρή Τίλι παραπαίει ανάμεσα στον τρόμο και στις ενοχές της, όταν το απατηλό της όνειρο για έναν ευτυχισμένο γάμο γίνεται τελικά εφιάλτης. Αποφασισμένη να απομακρυνθεί όσο περισσότερο μπορεί από τις Αγγλονορμανδικές Νήσους, δίνει στον εαυτό της μια καινούρια ευκαιρία και δέχεται μια θέση εργασίας στο Μόρτον Μπέι της Αυστραλίας, ως γκουβερνάντα της Νελ, της έφηβης κόρης του διευθυντή των τοπικών φυλακών.
Η Τίλι πρέπει να κρατήσει το παρελθόν της κρυφό και να καταπολεμήσει την ερωτική έλξη που νιώθει για τον πατέρα της μαθήτριάς της, τον Στέρλινγκ Χολτ, αλλά δεν γνωρίζει πως η Νελ παρακολουθεί κάθε της κίνηση και την καταγράφει σε μικρά ημερολόγια που κρύβει σε όλο το σπίτι.
2012: Η επιτυχημένη μυθιστοριογράφος Νίνα Τζόουνς αντιμετωπίζει μια επαγγελματική κρίση, καθώς πιστεύει ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει το τελευταίο της βιβλίο, ενώ συγχρόνως παλεύει και με τις απογοητεύσεις της προσωπικής της ζωής.
Όταν μια καταιγίδα προκαλεί ζημιές στο σπίτι της στο Νησί της Φωτιάς, αποφασίζει να εγκατασταθεί εκεί για ένα διάστημα, ώστε να επιβλέψει τις επισκευές: είναι η ιδανική δικαιολογία για να αφήσει τα προβλήματά της πίσω της, στην ενδοχώρα. Η Νίνα θα ανακαλύψει, κρυμμένες μέσα στους τοίχους του παλιού σπιτιού, μερικές σελίδες από το ημερολόγιο της προγιαγιάς της. Και τότε, αρχίζει να ξετυλίγεται ένα μυστήριο, το οποίο η Νίνα είναι αποφασισμένη να λύσει.
Παρόλο που μια μεγάλη χρονική απόσταση χωρίζει αυτές τις δύο ιστορίες, το παλιό σπίτι θα αλλάξει τη ζωή των δύο γυναικών. Η Νίνα θα ανακαλύψει πως τα μυστικά δεν μένουν ποτέ κρυφά μέχρι το τέλος, ενώ η Τίλι θα μάθει πως αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου.

Kimberley Freeman (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ουρανία Ν. Τουτουντζή

Ουρανία Ν. Τουτουντζή (Μεταφραστής)

Η Ουρανία Τουτουντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα αλλά πολύ γρήγορα στράφηκε σε αμιγώς φιλοσοφικές αναζητήσεις. Πνευματική της αφετηρία είναι τα έργα των Ελλήνων παγανιστών φιλοσόφων (Εμπεδοκλής, Παρμενίδης, Ηράκλειτος, Ζήνων ο Ελεάτης κλπ.). Από το 1998 είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
576
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.861 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Το βιβλίο απευθύνεται στους λάτρεις των…

★ ★ ★ ★ ★

Το βιβλίο απευθύνεται στους λάτρεις των καλογραμμένων Άρλεκιν. Εάν ο στόχος είναι να περάσετε ευχάριστες ώρες με ρομαντικές περιγραφές και χωρίς δύσκολους προβληματισμούς τότε το βιβλίο είναι πολύ καλό. Διαβάζεται πολύ γρήγορα και είναι απολύτως προβλέψιμο. Ένα από τα καλά του είναι τα μέρη που διαδραματίζεται. Σχεδόν άγνωστα σε μας! Σε παρωθούν να ανοίξεις ένα χάρτη και να ψάξεις να τα βρεις! Οι ιστορίες είναι ουσιαστικά 2, με κομμάτια του παρελθόντος να εισχωρούν στην ιστορία του σήμερα. Η Τίλι στο τέλος του 19ου αιώνα και η Νίνα των αρχών του 21ου. Η ιστορία που κυριαρχεί στο βιβλίο είναι η ιστορία της Τίλι. Και πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα η συγγραφέας να ασχολιόταν μόνο με αυτήν. Βρήκα την ύπαρξη της Νίνας απολύτως περιττή και χρονοβόρα στην εξέλιξη της πλοκής. Χώρια που σαν χαρακτήρας ήταν και κάπως εκνευριστική. Από την άλλη, η ιστορία της Τίλι ανήκε στις δακρύβρεκτες ρομαντικές ιστορίες με τη βασανισμένη ηρωίδα που στο τέλος ευτυχεί και καλοπέφτει στον άντρα των ονείρων της. Εάν το βιβλίο πήρε από μένα 2 και όχι 1 αστεράκια το οφείλει στον χαρακτήρα της Νελ και τις απόψεις - περιγραφές για τη θέση της γυναίκας στο τέλος του 19ου αιώνα. Και ενώ ασχολούμαστε πνιγηρά με τη χαζούλα Τίλι και τις παράλογες ενοχές της, παρακολουθούμε παράλληλα τη ζωή της μικρούλας Νελ, που τρυπώνει και φωτίζει σαν αστέρι τις ροζ γραμμές του κειμένου. Η μικρούλα Νελ, με την οξυδέρκεια, την εξυπνάδα και τη δημιουργικότητα της αποτελεί ουσιαστικά το δυνατό σημείο του βιβλίου το οποίο όταν κλείσει αφήνει τον αναγνώστη με την αίσθηση ότι αυτό που ουσιαστικά ήθελε να μάθει ήταν η μετέπειτα ζωή της Νελ.

Emily Ioannou
(Αναρτήθηκε στις 31/01/2015)