Μοιραία Πράγα
zoom in
16.52€ -26% 12.22€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600444001

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Κέδρος

Σε ένα σπίτι γεμάτο δολοφόνους όλα μπορεί να συμβούν.

Πράγα, 1942.

Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, η πιο σκοτεινή φυσιογνωμία των υψηλόβαθμων ναζί και νέος Προστάτης του Ράιχ στη Βοημία και στη Μοραβία, διατάζει τον Μπέρνι Γκούντερ να τον επισκεφθεί στην Πράγα και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο κοντά του στην εξοχική του έπαυλη. Είναι μια "πρόσκληση" την οποία ο Μπέρνι ευχαρίστως θα απέφευγε, ειδικά από τη στιγμή που μαθαίνει ότι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι είναι ανώτερα στελέχη των Ες Ες και της Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα του Άλμπερτ Κούτνερ, λοχαγού των Ες Ες, σε ένα δωμάτιο κλειδωμένο από μέσα, ο Μπέρνι γίνεται το επίκεντρο της προσοχής καθώς αναλαμβάνει να διαλευκάνει αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.

Εφόσον αποτύχει, γνωρίζει καλά τι διακυβεύεται: όχι μόνο η δική του υπόληψη, αλλά και η υπόληψη ενός πανίσχυρου και εκδικητικού άντρα - του Ράινχαρντ Χάιντριχ.

Philip Kerr

Philip Kerr (Συγγραφέας)

Ο Philip Kerr (1956-2018) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε νομικά και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε αρχικά ως κειμενογράφος στη διαφημιστική εταιρεία Saatchi and Saatchi. Το 1989 άρχισε να συνεργάζεται ως αρθρογράφος με τις εφημερίδες "Sunday Times", "Evening Standard" και "New Statesman". Την ίδια χρονιά εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο "Οι βιολέτες του Μάρτη" ("The March Violets", Viking Press, ελλ. έκδ. Κέδρος, 2003), όπου εισήγαγε ως ήρωα τον ντετέκτιβ Bernie Gunther (Μπέρνι Γκούντερ), ο οποίος κινείται στις σκιές του Βερολίνου που βρίσκεται υπό την κυριαρχία των ναζί.

 

Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Ο χλομός εγκληματίας" ("The Pale Criminal", 1990, ελλ. έκδ. Κέδρος, 2003) και "Γερμανικό ρέκβιεμ" ("German Requiem", 1991, ελλ. έκδ. Κέδρος, 2003), με ήρωα πάντα τον Μπέρνι Γκούντερ και με φόντο το μεσοπολεμικό και μεταπολεμικό Βερολίνο. Τα τρία αυτά μυθιστορήματα συγκεντρώθηκαν το 1993 σε έναν τόμο από την Penguin Press, με τον γενικό τίτλο "Berlin Noir" (ελλ. έκδ. "Η τριλογία του Βερολίνου", εκδ. Κέδρος, 2012). Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας, όχι μόνο της αστυνομικής, που οδήγησε στην συμπερίληψη του Kerr στον κατάλογο "Best Young British Novelists" του περιοδικού Granta, το 1993. Η "Τριλογία" έδωσε το έναυσμα στον συγγραφέα να επεκτείνει τις περιπέτειες του Μπέρνι Γκούντερ, οι οποίες διαδραματίζονται στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ή λίγο μετά τη λήξη του. Στην ίδια σειρά ανήκουν άλλα 11 βιβλία του: "Φλόγα που σιγοκαίει", 2008, "Αν οι νεκροί δεν ανασταίνονται", 2009, "Μοιραία Πράγα", 2011, "Άνθρωπος χωρίς ανάσα", 2013, "Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ", 2015, "Η άλλη πλευρά της σιωπής", 2016, "Μπλε της Πρωσίας", 2017, κ.ά. Το τελευταίο μυθιστόρημα της σειράς είχε τίτλο "Greeks Bearing Gifts" (2018), ενώ το 2019 αναμένεται να εκδοθεί η ενδέκατη περιπέτειά του που πρόλαβε να ολοκληρωθεί, με τίτλο "Metropolis".

 

Ο Philip Kerr ήταν ρέκτης της Ιστορίας και ερευνητής πεδίου. Στα έργα του κατόρθωσε να ανασυνθέσει την ανθρωπογεωγραφία της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου πολέμου με την ακρίβεια ιστορικού. Εκτός από τα μυθιστορήματα της σειράς με ήρωα τον Μπέρνι Γκούντερ, ο Philip Kerr έγραψε επίσης ανεξάρτητα μυθιστορήματα, έργα επιστημονικής φαντασίας, τρία ποδοσφαιρικά αστυνομικά μυθιστορήματα (με ήρωα τον προπονητή Σκοτ Μάνσον), καθώς και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Τιμήθηκε με τα βραβεία RBA International Prize for Crime Writing και British Crime Writers΄ Association΄s Ellis Peters Historic Crime Award. Ήταν παντρεμένος με τη συγγραφέα Jane Thynne και πατέρας τριών παιδιών. Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, σε ηλικία 62 ετών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Αθηνάκης

Δημήτρης Αθηνάκης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Σπούδασε κοινωνική θεολογία, φιλοσοφία και φιλοσοφία της επιστήμης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ. Από το 2006, έχει επιμεληθεί και διορθώσει περισσότερα από 150 βιβλία όλων των ειδών, με έμφαση στη λογοτεχνία, για εκδοτικούς οίκους και συγκροτήματα Τύπου. Έχει μεταφράσει λογοτεχνία, κυρίως από τα αγγλικά και λιγότερο από τα γαλλικά και τα γερμανικά. Έχει ασχοληθεί με την κριτική λογοτεχνίας σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος Επικοινωνίας του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων. Έχει εκδόσει τέσσερις ποιητικές συλλογές ενώ ποιήματα και κριτικές του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, για ανθολογίες και περιοδικά.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
504
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.538 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση