Άνθρωπος, αυτός ο δρομέας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άνθρωπος, αυτός ο δρομέας

Γιώργος Κατσούλας

9.95€ -10% 8.96€

Μόνο μια διάνοια θα μπορούσε να χωρέσει χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ύπαρξης σε λίγες μόνο σελίδες και να δημιουργήσει ένα πραγματικό έπος σε 5 μόνο μέρες. Ένα ανθρώπινο έπος, μια καταιγιστική περιπέτεια για την αιώνια μάχη μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Εμπνευσμένος από τη θρυλική μονομαχία στο σκάκι του Γκάρι Γκασπάρωφ με έναν υπερεξελιγμένο υπολογιστή, τα κατορθώματα του υπερμαραθωνοδρόμου Κωσταντίνου Καρνάζη και από την ταινία ο "Εξολοθρευτής", ο "πολεμοχαρής" συγγραφέας βρίσκει την αφορμή για να περιγράψει μια ακόμη μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο αντίπαλους που αρνούνται να το βάλουν κάτω για τον οποιοδήποτε λόγο. Τίποτα σε αυτό το συγκλονιστικό έργο δεν είναι με μέτρο. Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο τσουνάμι υπερβολής σε μια υπερπεριπέτεια, για έναν υπεραγώνα δύο υπεραντιπάλων που υπερμονομαχούν μέσα από μια υπερσυγκηνιτική, υπερηρωική, υπερεπική, υπερφαντασμαγορική, υπερπεριγραφική, υπεραναμέτρηση. Μπροστά σε αυτήν την υπερεπίθεση, όλες οι άμυνες του αναγνώστη υπερσαρώνονται. Ο ίδιος μπαίνει "με τα χίλια" μέσα στην ιστορία και ζει το κάθε δευτερόλεπτο, νιώθει την κάθε αγωνία, δίνει κι αυτός το αίμα του, χύνει και αυτός τον ιδρώτα του χωρίς να πάρει την παραμικρή ανάσα. Ο συγγραφέας τον κάνει έρμαιό του, του παίρνει το μυαλό και την ψυχή, αλλά στο τέλος του τα δίνει όλα πίσω στο δεκαπλάσιο.Πρόκειται πραγματικά για μια εμπειρία που βιώνεται στο κάθε κύτταρο, για μια πέμπτη συμφωνία, για ένα συγγραφικό θαύμα, κολοσσό στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Only a genius could fit thousands of years of human existence in a few pages and create a true epos only in five days. A human epos, a blistering adventure of the eternal battle between man and machine.Inspired by the legendary duel in chess, of Garry Kasparov with an advanced computer, the achievements of ultramarathon Dean Κarnazes and the film "Terminator", the "polemarch" writer finds opportunity to describe another great battle between two opponents who refuse to give up for any reason. Nothing in this exciting project is in moderation. This is a massive tsunami of exaggeration in this super-adventure, in a super-battle between two super-rivals, facing a super-emotional, super-heroic, super-epic, super-spectacular, super-descriptive, super-encounter.In this super-attack, all the defenses of the reader are super-swept. The reader is absorbed by the story and is living every second, feels the agony and shares the same problems in this breathtaking story. The author makes him his prey, captivates his mind and soul, but in the end he gives back ten times more. This is truly an experience that you feel in each cell, for a fifth symphony, for a writers΄ colossal marvel in world literature.

Γιώργος Κατσούλας

Γιώργος Κατσούλας (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Κατσούλας αποτελεί μια ιδιαίτερη όσο και εντυπωσιακή περίπτωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Διαγνωσμένος με σύνδρομο Άσπεργκερ, υψηλής νοημοσύνης και όντας τελείως αυτοδίδακτος, κατόρθωσε να μας χαρίσει μέχρι στιγμής έργα-διαμάντια, όπως είναι οι νουβέλες και τα θεατρικά του, αποσπώντας πλήθος βραβείων και διακρίσεων. Γεννήθηκε στις 16-2-1981 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το τεχνικό λύκειο Νέας Ιωνίας με βαθμό 11 & 13/19. Δεν κατόρθωσε ποτέ να ολοκληρώσει τις σπουδές του στη σκηνοθεσία και στην υποκριτική λόγω διαφωνιών και όντας ένας από τους χειρότερους μαθητές στο τεχνικό λύκειο που φοιτούσε, έχει εργαστεί σε πάνω από τριάντα δουλειές, μεταξύ άλλων λαντζιέρης, πωλητής και σερβιτόρος. Έχει καταπιαστεί σχεδόν με όλα τα είδη του γραπτού λόγου -ποίηση, θεατρικά, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, δοκίμια, φιλοσοφία, μονολόγους, κριτικές ταινιών- και είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συλλέκτες κινηματογραφικής μουσικής, που αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Όνειρό του είναι να δουλέψει για τον αμερικανικό κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από το 2014, όταν συμμετείχε στον πρώτο του διαγωνισμό, άρχισε να παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο. Το 2014 αποσπά έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για τη νουβέλα του "Το Πιόνι απέναντι στον Βασιλιά". Το 2016 παίρνει δύο επαίνους από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για τη νουβέλα του "Σονάτα για Βιολί και Τσέλο" και για το θεατρικό του "Παραδώστε τους Αντιστασιακούς", το οποίο κερδίζει και το Α΄ βραβείο από τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός". Το 2017 κατακτά το Α΄ βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό "Ψυχή και ατσάλι" και δύο βραβεία από τον Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων), ένα για τη νουβέλα "Σονάτα για βιολί και τσέλο", με τη δεύτερη θέση, και ακόμη ένα για το θεατρικό του "Παραδώστε τους Αντιστασιακούς", με την τρίτη θέση, και είναι ο νεότερος συγγραφέας που έχει αποσπάσει τόσα βραβεία από τους σημαντικότερους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στην κάμερα και έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στην σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Οnline Masterclass, με: τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογραφο Aaron Sorkin (The social Network, The west wing, Moneyball, Steve Jobs, A few good man), τον βραβευμένο με Πουλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μαμετ (Οικόπεδα με θέα, Αμερικάνικος βούβαλος, Οι αδιάφθοροι), την σεναριογράφο του Grey΄s anatomy Shonda Rhimes, με τον βραβευμένο με Όσκαρ μουσικής Χανς Ζιμερ, τους σκηνοθέτες Μάρτιν Σκορσεζε και Ρον Χάουαρντ και με τους ηθοποιούς Σάμιουελ Λι Τζάκσον, Στηβ Μάρτιν και την Έλεν Μιρεν. Δουλεύει σαν συγγραφέας διαλόγων σε τηλεοπτικές σειρές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
102
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.165 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση