Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ασφάλιση στο Ι.Κ.Α.
(Ασφάλιση, εισφορές, παροχές, περίθαλψη, συντάξεις)

Η ασφάλιση στο Ι.Κ.Α.
Η ασφαλιστική νομοθεσία χαρακτηρίζεται από διαρκείς μεταβολές, που δυσχεραίνουν τον εφαρμοστή του δικαίου, πόσο μάλλον στη "μνημονιακή" περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει νομοθετηθεί πληθώρα διατάξεων που καθιστούν την κωδικοποίηση και κατανόηση του οικείου νομοθετικού πλαισίου ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.
Έτσι, έχει πρόσφατα τροποποιηθεί το καθεστώς που διέπει τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, των μητέρων με ανήλικα παιδιά, των μητέρων-πατέρων με ανάπηρα παιδιά, τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω 35ετίας και 37ετίας, τη χορήγηση-ασφάλιση ειδικής άδειας μητρότητας, την παροχή ιατρικής περίθαλψης και την καταβολή επιδόματος ασθένειας, την επικουρική ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ, τον τρόπο και χρόνο υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, τη διαδοχική ασφάλιση, την απασχόληση των συνταξιούχων, τις εισφορές των οικοδομοτεχνικών έργων, την ασφάλιση των υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. κ.λπ., την τμηματική πληρωμή των εισφορών, τους χρόνους ασφάλισης, το Εργόσημο, την αύξηση των εισφορών ανεργίας, την αύξηση των ορίων ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδότηση, την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών του ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας, τον υπολογισμό των εισφορών κ.λπ.
Σκοπός και της παρούσας νέας έκδοσης του έργου είναι να δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν, έτσι ώστε ο αναγνώστης να εξοικειωθεί με το νέο δίκαιο που διέπει την ασφάλιση στο ΙΚΑ. Η συναφής ύλη συγκεντρώθηκε μεθοδικά και κάθε θέμα αναλύεται με απλό και κατανοητό τρόπο, σύμφωνα με την οικεία διάταξη του νόμου και την ακολουθούμενη αντίστοιχα από το Ίδρυμα ασφαλιστική πρακτική. Ταυτόχρονα, ο ενδιαφερόμενος θα βρει τη σχετική νομολογία των τ.δ.δ. και του ΣτΕ, με την οποία αυθεντικώς ερμηνεύθηκαν πολλές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας του Ιδρύματος ώστε να έχει όσο είναι δυνατόν πλήρη εικόνα των εξεταζόμενων ζητημάτων.
Στο βιβλίο παραθέτονται αναλυτικοί πίνακες των ποσοστών εισφορών που ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, για όλες γενικά τις κατηγορίες επιχειρήσεων και ασφαλισμένων καθώς επίσης και πίνακες υπολογισμού των συντάξεων, ενώ στο τέλος υπάρχει αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο που καθιστά εύχρηστο το όλο έργο.


Σημείωση: Επανέκδοση: [χ.ε.], 2006.

24χ17 εκ., 723 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.086 (Ασφαλιστικό δίκαιο )
ISBN: 978-960-445-885-1
ISBN (10ψήφιο): 960-445-885-Χ
Βάρος: 1.495 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

54.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.