Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρόσληψη
(Ερευνητικές προσεγγίσεις)
Συγγραφέας:   Lorna Hardwick


Offer
Η μετάφραση του έργου "Πρόσληψη: Ερευνητικές Προσεγγίσεις" της καθηγήτριας Lorna Hardwick στοχεύει να συμβάλει στην έως τώρα περιορισμένη ελληνόγλωσση βιβλιογραφία για την πρόσληψη στο πεδίο των κλασικών σπουδών και της έρευνας του αρχαίου δράματος. Το βιβλίο παρέχει το θεωρητικό υπόβαθρο και την τεχνική ορολογία για την πρόσληψη των έργων του κλασικού πολιτισμού, δηλαδή την επανερμηνεία τους μέσω της γραφής, της εικόνας και της παράστασης. Παράλληλα, διερευνά τις διαδικασίες πρόσληψης εντός της αρχαιότητας, τη μετάφραση και την παράσταση ως μορφές πρόσληψης, καθώς και την ιδιοποίηση της κλασικής αρχαιότητας στον κινηματογράφο και την ποίηση. Η ανάλυση και η αποτίμηση αυτών των φαινομένων ενισχύεται με συγκριτικές προσεγγίσεις, όπως η μελέτη των ενδιάμεσων κειμένων και συμφραζομένων στην αλυσίδα της πρόσληψης ενός έργου, η διερεύνηση της θέσης που κατέχει το κλασικό υλικό στην παγκόσμια λογοτεχνία και διανόηση και η σύνδεση των κλασικών σπουδών με ευρύτερα πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ερευνητές των κλασικών σπουδών και της θεατρολογίας, σε καλλιτέχνες, καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται για την πρόσληψη, την επιβίωση και τις μεταμορφώσεις του κλασικού πολιτισμού στη λογοτεχνία και τις παραστατικές τέχνες.

25χ18 εκ., 183 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία: Μεταφράσεις Ξένων Έργων
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 882 (Ελληνικό δράμα (Τραγωδία) - Ερμηνεία και κριτική), 882 (Ελληνικό δράμα (Κωμωδία) - Ερμηνεία και κριτική), 882 (Ελληνικό δράμα)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννα Καραμάνου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-02-2828-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2828-0
Βάρος: 0.549 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Lorna Hardwick είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου και συντονίστρια της έρευνας για την πρόσληψη αρχαιοελληνικών κειμένων και εικόνων στο σύγχρονο θέατρο και στη σύγχρονη ποίηση. Σπούδασε αρχαία ιστορία και, κατόπιν, ευρωπαϊκή λογοτεχνία και ιστορία των ιδεών. Τα πεδία αυτά διασταυρώθηκαν στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα για την έρευνα της πρόσληψης. Η τρέχουσα έρευνα της καθηγήτριας Lorna Hardwick επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ αρχαίων κειμένων και της πρόσληψής τους στο μετα-αποικιακό θέατρο και στη μετα-αποικιακή ποίηση. Είναι υπεύθυνη έκδοσης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Classical Receptions Journal.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.