Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοστολόγηση και κοστολογική οργάνωση
(Κοστολόγηση ΙΙ )

Offer
[...] Η "κοστολόγηση", που εμφανίζεται με τη μορφή διαφόρων συστημάτων ή μεθόδων, αποτελεί τη διαδικασία που ακολουθούμε για να προσδιορίσουμε το "κόστος". Η διαδικασία αυτή διαφέρει από τύπο σε τύπο κόστους επηρεαζόμενη από τον κοστολογικό τύπο που προσδιορίζεται βάσει αυτής. Για τον προσδιορισμό π.χ. του "κόστους ευκαιρίας" ακολουθούμε διαφορετική διαδικασία από αυτή που ακολουθούμε όταν πρόκειται να προσδιορίζουμε το "Διαφορικό κόστος" ή το πραγματικό κόστος. Μερικές φορές για τον προσδιορισμό του αυτού τύπου κόστους ακολουθούμε διαφορετικές κοστολογικές διαδικασίες που μας οδηγούν σε διαφορετικές προσεγγίσεις ακρίβειας του κόστους, όπως συμβαίνει π.χ. με το ιστορικό κόστος, το οποίο μπορούμε να το προσδιορίσουμε με την κλασσική μέθοδο ή διαδικασία κοστολόγησης ή με τη σύγχρονη-μοντέρνα μέθοδο ή διαδικασία κοστολόγησης με βάση τις δραστηριότητες (Activity base Costing).

Η "κοστολογική οργάνωση" αντιπροσωπεύει το πλαίσιο και καθορίζει τα μέσα που χρησιμοποιεί η κοστολογική διαδικασία για τον καθορισμό των στόχων ή του αντικειμένου της κοστολόγησης και τον ακριβή προσδιορισμό των καθ΄ είδος ή ομαδοποιημένων στοιχείων που οδηγούν στον σχηματισμό του κόστους.

Η "λογιστική του κόστους" τέλος, ασχολείται με την εσωλογιστική παρακολούθηση της διαδικασίας του κόστους τόσο του τελικού προϊόντος, της υπηρεσίας ή της λειτουργίας όσο και των διαφόρφων φάσεων ή σταδίων διαμορφώσεώς του.

Με το κόστος και τη λογιστική του κόστους ασχολούμαστε στους τέσσερις τόμους που εκδόθηκαν και κυκλοφορούν ήδη, διαδάσκονται δε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά την τελευταία 15ετία.

Στο βιβλίο αυτό ασχολούμαστε με την κοστολόγηση, τη διαδικασία δηλαδή προσδιορισμού του κόστους των λειτουργιών, των δραστηριοτήτων, των προϊόντων και των υπηρεσιών.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

26χ20 εκ., 997 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 657.42 (Λογιστική του κόστους)
ISBN: 978-960-02-2674-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2674-1
Βάρος: 2.347 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
106.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

68.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.