Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση και κοινωνιολογία
Συγγραφέας:   Emile Durkheim


Offer
Το βιβλίο του Ε. Durkheim εντάσσεται στα ειδικά εκπαιδευτικά εγχειρίδια, που προσεγγίζουν το θέμα της εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας τις κοινωνικές διαστάσεις και τα ευρύτερα πολιτισμικά, πολιτικά και ιδεολογικά πλαίσια. Ο πρόλογος και ο σχολιασμός του έργου του Durkheim, αποβλέπει στην ανάδειξη των εννοιολογημάτων για την οργάνωση των εκπαιδευτικών συστημάτων και το ρόλο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη διαμόρφωση του κοινωνικού υποκειμένου.
Παρουσιάζεται η εκπαίδευση ως πολυσύνθετη διαδικασία που διαμορφώνεται στο χωροχρόνο μέσα στον οποίο καθορίζεται το περιεχόμενό της και ο ρόλος της. Προβάλλεται ο ρόλος της Κοινωνιολογίας στην ερμηνεία των εκπαιδευτικών ζητημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η εκτύλιξη της δυναμικής σχέσης εκπαίδευσης - κοινωνίας. Η Κοινωνιολογία εξετάζει τα εκπαιδευτικά θέματα, τα οποία δεν είναι αυθαίρετες κατασκευές, αλλά γεγονότα που προσεγγίζονται και ερμηνεύονται με επιστημονική μέθοδο.

Στο βιβλίο, εκτός από τον αναλυτικό πρόλογο, περιλαμβάνεται εκτενής σχολιασμός σε ζητήματα θεωρίας και βιογραφικές αναφορές που βοηθούν τον αναγνώστη στην προσέγγιση του συγκεκριμένου έργου του Durkheim. Παράλληλα, παρατίθεται ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία που αξιοποιήθηκε από την επιμελήτρια στη μελέτη και συγγραφή του προλόγου, της εισαγωγής και των σχολίων.


Σημείωση: Εισαγωγή και σχόλια: Ευαγγελία Καλεράντε.

21χ14 εκ., 223 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.43 (Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης)
Άλλα πρόσωπα: Ευαγγελία Καλεράντε (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-333-755-3
ISBN (10ψήφιο): 960-333-755-2
Βάρος: 0.343 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Durkheim, Emile
(Emile Durkheim, 1858-1917).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.