Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βραχεία συμβουλευτική στην εκπαίδευση που φέρνει αποτελέσματα
(Προσέγγιση εστιασμένη σε λύσεις)
Συγγραφέας:   Gerald B. Sklare


Βραχεία συμβουλευτική στην εκπαίδευση που φέρνει αποτελέσματα
Περιορίστε τα προβλήματα πειθαρχίας, βελτιώστε τις σχέσεις και βοηθήστε τους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους!
Καθώς οι περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν συμβουλευτικής παρέμβασης διαρκώς αυξάνονται, οι σύμβουλοι δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν αμέτρητες ώρες σε παραδοσιακές προσεγγίσεις. Η εστιασμένη σε λύσεις βραχεία συμβουλευτική (solution-focused brief counseling - ΕΛΒΣ) αποτελεί μια αποτελεσματική προσέγγιση, η οποία επιφέρει άμεσες και ορατές αλλαγές στους μαθητές.
Το βιβλίο Βραχεία Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση που Φέρνει Αποτελέσματα συνδυάζει βήμα προς βήμα οδηγίες με ζωντανά παραδείγματα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, πρακτική σύνοψη των βασικών αρχών της ΕΛΒΣ.

Ο συγγραφέας Gerald B. Sklare έχει προβεί σε εκτεταμένες αναθεωρήσεις στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του, στην οποία βασίστηκε η συγκεκριμένη μετάφραση, ώστε να συμπεριλάβει νέες εφαρμογές των εστιασμένων σε λύσεις μεθόδων, περισσότερες δυνατότητες εφαρμογής του μοντέλου ΕΛΒΣ, καθώς και μια εκτενέστερη εξέταση των τρόπων με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το αξιοποιήσουν. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός περιλαμβάνει πολλά χρήσιμα εργαλεία, όπως:
Υλικό για χρήση στην εστιασμένη σε λύσεις κατευθυνόμενη φαντασία το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί . Σύντομες μελέτες περιπτώσεων και αντίγραφα συνεδριών για την απεικόνιση της ΕΛΒΣ στην πράξη. Οδηγίες για τη χρήση εστιασμένων σε λύσεις μεθόδων σε περιπτώσεις μαθητών με προβλήματα πειθαρχίας. Πρακτικές ασκήσεις που βοηθούν τους αναγνώστες να εφαρμόσουν τις τεχνικές φόρμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ΕΛΒΣ.

Ένα απαραίτητο εφόδιο για τους συμβούλους, που θα φανεί χρήσιμο και στους εκπαιδευτικούς ή διευθυντές σχολείων που ασκούν συμβουλευτικό έργο σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται με νέους μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου.

19χ12 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική), 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
Άλλα πρόσωπα: Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος (Μεταφραστής) , Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος (Επιμελητής) , Ιωάννα Κουτσοπούλου (Μεταφραστής) , Διονυσία Ρέγκλη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-9661-02-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9661-02-5
Βάρος: 0.312 κιλά
Εκδότης: Κοντύλι
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Gerald B. Sklare, EdD, LPCC (Licensed Professional Clinical Counselor), NCC (Nationally Certified Counselor), είναι καθηγητής στο Τμήμα της Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Department of Educational and Counseling Psychology) στο University of Louisville στο Kentucky. Το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του είναι στην εκπαίδευση συμβούλων από το Wayne State University στο Detroit, Michigan. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος και σύμβουλος σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σχολεία. Έχει διεξαγάγει εργαστήρια ανά τις ΗΠΑ στην ΕΛΒΣ και έχει ασκήσει το επάγγελμα του συμβούλου σε σχολικά περιβάλλοντα και ως ιδιώτης χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.