Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη διδακτική θετικών επιστημών

Offer
Η διδακτική των θετικών επιστημών είναι ένας σύγχρονος κλάδος, που εμπλουτίζεται από τις σύγχρονες θεωρίες της γνωστικής ψυχολογίας και είναι ανοικτός στους νέους επιστήμονες, που καλούνται να ακολουθήσουν την κατεύθυνση αυτή.

Το βιβλίο αυτό, καρπός μακροχρόνιων ερευνών, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη μελέτη δυο βασικών συλλογισμών. Ο πρώτος αφορά τη διδακτική και τη διδασκαλία των θετικών επιστημών. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι νέες τάσεις στην διδακτική ων θετικών επιστημών. Ειδικότερα η οικοδόμηση μοντέλων που βρίσκεται στο επίκεντρο των επιστημονικών πρακτικών. Μας ενδιαφέρει αρχικά η διδασκαλία των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Ο δεύτερος αφορά τα εκπαιδευτικά λογισμικά. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά λογισμικά που προορίζονται για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και μελετάται η συμβολή τους, για την κατάρτιση των μαθητών, με τη μοντελοποίηση.
Μελετούμε τα εκπαιδευτικά λογισμικά και τις συμβολικές αναπαραστάσεις των μαθητών. Τέλος, συγκρίνονται τα αποτελέσματα που παρατηρούνται κατά την διάρκεια των αξιολογήσεων και βγάζουμε συμπεράσματα για τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών λογισμικών στην κατάρτιση της οικοδόμησης μοντέλων στον τομέα των φυσικών επιστημών. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται μελέτες και έρευνες για τη διδασκαλία των θετικών επιστημών και για την αξιολόγηση των μαθητών που διδάσκονται θετικές επιστήμες.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και Τεχνολογίας αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Φυσικούς, Χημικούς, Μαθηματικούς) που χρησιμοποιούν την Πληροφορική. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές και φοιτήτριες τμημάτων Πληροφορικής, Τεχνολογίας, Παιδαγωγικών τμημάτων, Φυσικούς, Χημικούς καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις ψυχολογίας και παιδαγωγικής για τις εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ).

24χ15 εκ., 300 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες Αγωγής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500 (Φυσικές και θετικές επιστήμες), 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-485-011-2
ISBN (10ψήφιο): 960-485-011-3
Βάρος: 0.597 κιλά
Εκδότης: Ηρόδοτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σμυρναίου, Ζαχαρούλα Γ.
Η Ζαχαρούλα Γ. Σμυρναίου σπούδασε φυσικές επιστήμες και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία του ΙΚΥ ειδικεύτηκε στις επιστήμες αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris V - Sorbonne. Είναι διδάκτορας επιστημών αγωγής. Στις έρευνές της ασχολείται με την παιδαγωγική ψυχολογία και την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες και στις νέες τεχνολογίες. Έχει συμμετάσχει σε έρευνες στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, έχει διδάξει στον ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος). Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τρίπολη).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.