Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αριθμητική ανάλυση
(Υπερβατικές εξισώσεις)
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Ν. Βραχάτης


No Cover
Το βιβλίο αυτό καλύπτει ολοκληρωμένα και μεθοδικά τις διδακτικές απαιτήσεις του μαθήματος της Αριθμητικής Ανάλυσης των Υπερβατικών Εξισώσεων, παρέχοντας στους αναγνώστες τις απαραίτητες μαθηματικές βάσεις για την κατανόηση του αντικειμένου.

Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μαθηματικών Τμημάτων, αλλά και σε φοιτητές άλλων Τμημάτων σε Σχολές Θετικών Επιστημών και σε Πολυτεχνικές Σχολές.

Περιλαμβάνει πλήθος σχημάτων, πινάκων, αλλά και υποδειγματικά λυμένων ασκήσεων για την εμπέδωση της ύλης, ενώ οι διατυπώσεις του βιβλίου είναι απλές και κατανοητές, ακολουθώντας ένα λογικό πλαίσιο σκέψης και γραφής, ώστε το κείμενο να είναι άμεσο και επεξηγηματικό.

Περιεχόμενα του βιβλίου:

- Το πρόβλημα και το υπόβαθρο
- Ύπαρξη και εντοπισμός ριζών και σταθερών σημείων
- Επίλυση υπερβατικών εξισώσεων και υπολογισμός σταθερών σημείων
- Εισαγωγή στην ελαχιστοποίηση και στα νευρωνικά δίκτυα
- Οπτικοποίηση περιοχών σύγκλισης αριθμητικών μεθόδων.

24χ17 εκ., 704 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-461-512-4
ISBN (10ψήφιο): 960-461-512-2
Βάρος: 1.457 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
55.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχαήλ Ν. Βραχάτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι Καθηγητής στον Τομέα Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες των 160 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, και αναφέρεται κυρίως στα Υπολογιστικά Μαθηματικά, στην Αριθμητική Ανάλυση και στην Υπολογιστική Νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) της Γενεύης, το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN) της Ιταλίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Πληροφορική και στον Αυτοματισμό (INRIA) της Γαλλίας, καθώς και το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης, το Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Leuven του Βελγίου και το Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Dortmund της Γερμανίας. Είναι ιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος και μέλος επιστημονικών επιτροπών διαφόρων εθνικών, ευρωπαϊκών και διακρατικών ερευνητικών προγραμμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.