Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιθεώρηση και έλεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
(Δοκιμές και μετρήσεις σύμφωνα με το ΕΛΟΤ HD384)

Επιθεώρηση και έλεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
Στην παρούσα έκδοση, γίνεται διεξοδική παρουσίαση και ανάλυση, όλων των διαδικασιών Επιθεώρησης και Ελέγχου μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384.
Αναφέρονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, από την νομοθεσία και το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384, για την προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας.

Προτείνονται μέθοδοι συστηματοποίησης της Οπτικής Επιθεώρησης μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης και αναδεικνύονται τα άμεσα ή έμμεσα συμπεράσματα που μπορεί να προκύψουν. Με την βοήθεια αναλυτικών σχημάτων και διαγραμμάτων παρουσιάζονται λεπτομερώς εναλλακτικές μεθοδολογίες για την υλοποίηση:

- μετρήσεων για την εξακρίβωση της συνέχειας των αγωγών προστασίας και της κύριας και των συμπληρωματικών ισοδυναμικών συνδέσεων
- μέτρησης των αντιστάσεων μόνωσης των γραμμών τροφοδοσίας
- μέτρησης της σύνθετης αντίστασης βρόγχου σφάλματος στις περιπτώσεις συστημάτων ΄ουδετέρωσης - ΤΝ΄ και ΄άμεσης γείωσης-ΤΤ΄
- ελέγχου της λειτουργίας της Διάταξης Διαφορικού Ρεύματος
- μέτρησης ή προσεγγιστικής εκτίμησης της αντίστασης γείωσης

Προσδιορίζονται τα αποδεκτά όρια τιμών για κάθε μετρούμενο μέγεθος, ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση των μετρήσεων και η εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων σχετικά με τα επίπεδα ασφάλειας που παρέχει η Ηλεκτρική Εγκατάσταση.

Αναλύεται η δομή της νέας σειράς εντύπων που απαιτείται να συμπληρωθούν για την τεκμηρίωση του Ελέγχου των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Χαμηλής Τάσης. Παρουσιάζεται μέσω αναλυτικών παραδειγμάτων, ο ορθός τρόπος συμπλήρωσης της νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη, της Έκθεσης Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης και των Πρωτοκόλλων Ελέγχου κατά ΕΛΟΤ HD384 και Κ.Ε.Η.Ε.

24χ17 εκ., 184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 621.31 (Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία )
ISBN: 978-960-491-063-2
ISBN (10ψήφιο): 960-491-063-9
Βάρος: 0.396 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κιμουλάκης, Νίκος Μ.
Ο Νίκος Μ. Κιμουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.Ι Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Το ερευνητικό του έργο, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια εκπόνησης της Διδακτορικής του διατριβής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., επικεντρώνεται στις εφαρμογές των ηλεκτρικών μηχανών σε συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επί σειρά ετών Καθηγητής Εφαρμογών στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και στην συνέχεια Εργαστηριακός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. ΄Εχει κάνει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ αρκετά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε τεχνικά περιοδικά. Είναι τακτικός αρθρογράφος και επιστημονικός σύμβουλος του μηνιαίου τεχνικού περιοδικού "ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ". Είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.