Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη θεωρία των πιθανοτήτων και εφαρμογές
Συγγραφέας:   Μάρκος Β. Κούτρας


Εισαγωγή στη θεωρία των πιθανοτήτων και εφαρμογές
"Έστω δη η ρητορική δύναμις περί έκαστον του θεωρήσαι το ενδεχόμενον πιθανόν".

"εφόσον ένας νόμος των μαθηματικών αναφέρεται στην πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι βέβαιος, και αν είναι βέβαιος δεν μπορεί να αναφέρεται στην πραγματικότητα".

Οι δύο προηγούμενες ρήσεις, που οφείλονται στον Αριστοτέλη ("Ρητορική", Βιβλίο Πρώτο) και στον Αlbert Einstein αντίστοιχα, συμπυκνώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα να γνωρίσει κανείς τους κανόνες που διέπουν την αβεβαιότητα, δηλαδή τη θεωρία πιθανοτήτων. Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να μυήσει τον αναγνώστη στο μυσιικά της περιοχής των πιθανοτήτων, παρουσιάζοντας τόσο την απαραίτητη θεωρία όσο και ενδιαφέροντα παραδείγματα και εφαρμογές από διάφορες επιστημονικές περιοχές. Οι απαιτούμενες έννοιες δίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και σαφήνεια χωρίς όμως να θυσιάζεται η μαθηματική ορθότητα και η λογική τους συνέπεια. Για την επιλογή των λυμένων παραδειγμάτων και των ασκήσεων που προτείνονται προς λύση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές που δείχνουν τη χρησιμότητα της θεωρίας πιθανοτήτων για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων.

Η ύλη που πραγματεύεται το βιβλίο αυτό καλύπτει τις ανάγκες ενός εισαγωγικού πανεπιστημιακού μαθήματος στη θεωρία πιθανοτήτων και για την κατανόησή της δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση της περιοχής των πιθανοτήτων. Ως εκ τούτου, το παρόν εγχειρίδιο θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα και για τους διδάσκοντες στην τελευταία τόξη των ενιαίων λυκείων της χώρας όπου καλύπτονται εισαγωγικές έννοιες πιθανοτήτων.

To βιβλίο περιλαμβάνει περισσότρες από:
- 1000 ασκήσεις, ταξινομημένες σε δύο διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας
- 200 παραδείγματα λυμένο αναλυτικά
- 100 εργασίες για υπολογιστή με υποδείξεις για την αντιμετώπισή τους με χρήση του προγράμματος Μathematica.

25χ20 εκ., 858 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 519.2 (Πιθανότητες)
ISBN: 978-960-351-903-4
ISBN (10ψήφιο): 960-351-903-0
Βάρος: 1.99 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
94.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

85.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μάρκος Κούτρας είναι καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με γνωστικό αντικείμενο τη Στατιστική και τις Εφαρμοσμένες Πιθανότητες. Έχει διδάξει μαθήματα Πιθανοτήτων, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.