Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην ανάλυση διαστημάτων
(Interval Analysis)
Συγγραφέας:   Θεοδούλα Ν. Γράψα


Εισαγωγή στην ανάλυση διαστημάτων
[...] Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος, προσπαθούμε να φέρουμε το φοιτητή σε επαφή με το αντικείμενο της Ανάλυσης Διαστημάτων με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσει από την αρχή σφαιρική εικόνα του αντικειμένου με το οποίο πρόκειται να ασχοληθεί, κάτι το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό. Για το λόγο αυτό δίνουμε το στίγμα της Ανάλυσης Διαστημάτων μέσα στο χώρο των Υπολογιστικών Μαθηματικών και παρουσιάζουμε από την αρχή βασικά στοιχεία της νέας μεθοδολογίας, μέσα από κατάλληλα επιλεγμένα θέματα, τα οποία παρουσιάζονται εκτενώς στα επόμενα μέρη του βιβλίου. Η παρουσίαση των θεμάτων αυτών γίνεται με παραστατικό τρόπο, με τη βοήθεια σχημάτων, για μια πρώτη εξοικείωση με το αντικείμενο.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από 7 κεφάλαια. Στα κεφάλαια αυτά ορίζονται οι εισαγωγικές έννοιες που είναι απαραίτητες για τη θεμελίωση των νέων διαστηματικών μεθόδων, οι οποίες αναπτύσσονται στο τρίτο μέρος του βιβλίου.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου είναι το κυριότερο και αποτελείται από 4 κεφάλαια. Στα κεφάλαια αυτά αναπτύσσονται και μελετώνται οι βασικότερες διαστηματικές μέθοδοι που αφορούν στην επίλυση γραμμικών συστημάτων, μιας μη γραμμικής εξίσωσης, ενός συστήματος μη γραμμικών εξισώσεων και τέλος στην επίλυση του προβλήματος της ολικής βελτιστοποίησης.

Επιπρόσθετα, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα που αφορά στο υπολογιστικό πακέτο του Matlab καθώς κρίθηκε σκόπιμο να φτάσουμε το αντικείμενο σε επίπεδο εφαρμογών. Εκεί, δίνονται σύντομες οδηγίες χρήσης του Matlab, ώστε και ο αρχάριος φοιτητής να μπορεί να συμμετέχει. Δίνονται επίσης σύντομες οδηγίες για την εγκατάσταση και χρήση του Intlab, το οποίο είναι ένα toobox του Matlab, απαραίτητο για την εφαρμογή της διαστηματικής αριθμητικής. Απλές εφαρμογές της διαστηματικής ανάλυσης με χρήση του Matlab θεωρήσαμε σκόπιμο να μην καταγραφούν στο παράρτημα, αλλά να ενσωματωθούν στο γενικό μέρος του βιβλίου για εκπαιδευτικούς λόγους. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Copyright © 2013.

25χ18 εκ., 314 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 512.2 (Εξισώσεις, Διαφορικές ), 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-418-406-4
ISBN (10ψήφιο): 960-418-406-7
Βάρος: 0.757 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
32.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.