Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας
(Θέτουν τα θεμέλια της φυλετικής ισότητας)
Συγγραφέας:   Iram Siraj - Blatchford


Τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας
Εκείνοι που εργάζονται με παιδιά 0-7 ετών γνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να αναπτύξουν την αίσθηση αυταξίας των μικρών παιδιών και να υποστηρίξουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη παράλληλα με την εκπαίδευσή τους. Ο ρατσισμός που είναι εγγενής, συχνά με κρυφούς τρόπους, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας καταστρέφει όλα τα παιδιά. Τα μαύρα παιδιά και τα παιδιά εθνικών μειονοτήτων αισθάνονται να εκτιμώνται λιγότερο από τα λευκά παιδιά και τα λευκά παιδιά αποκομίζουν μια διαστρεβλωμένη και λανθασμένη αίσθηση της δικής τους υπεροχής.

ʽΈνα σημαντικό και κατανοητό βιβλίο που προσφέρει σχολαστική και πρακτική υποστήριξη στους εργαζόμενους με την πρώτη παιδική ηλικία... Οι παιδαγωγοί χρειάζεται να γνωρίζουν όχι μόνο ότι ο ρατσισμός επηρεάζει όλα τα παιδιά, και ότι η πρώτη παιδική ηλικία είναι η καλύτερη ηλικία για να τον αντιμετωπίσουν - αλλά επίσης πώς να εξασφαλίσουν την ισότητα ευκαιριών για όλα τα παιδιά- εξετάζοντας την καλή πρακτική στη γλωσσική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του αναλυτικού προγράμματος και τη συνεργασία με τους γονείς, στην αναγνώριση της σημασίας των πολιτικών που πραγματικά εφαρμόζονται, και τη σημασία της επιμόρφωσης και των πόρων για να προωθήσουν αυτές τις πολιτικές, αυτό το βιβλίο παρέχει τα βασικά δομικά υλικά για να τεθούν τα θεμέλια για τη φυλετική ισότητα΄ - Gillian Pugh, Director, Early Childhood Unit, National Childrenʼs Bureau.

Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιεί μια πολυ-επαγγελματική προσέγγιση και παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για όλους εκείνους που συμμετέχουν, ή εκπαιδεύονται, στη φροντίδα και εκπαίδευση των μικρών παιδιών.

304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.193 41 (Διαπολιτισμική εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Άννα Χατζηπαναγιωτίδου (Μεταφραστής) , Θανάσης Αθανασίου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-458-337-9
ISBN (10ψήφιο): 960-458-337-9
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Dr Iram Siraj-Blatchford είναι Senior Lecturer στο Τμήμα Early Childhood Education του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.