Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονη ανάλυση και διερεύνηση των οικονομικών καταστάσεων

Σύγχρονη ανάλυση και διερεύνηση των οικονομικών καταστάσεων
Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αναλύονται διεξοδικά όλα τα σύγχρονα εργαλεία που σήμερα χρησιμοποιούνται για την ανάλυση και διερεύνηση των οικονομικών καταστάσεων, με πληθώρα παραδειγμάτων και επιλυμένων 033β δΐυάίβε, που διευκολύνουν την κατανόηση των εννοιών και δείχνουν την εφαρμογή των μεθοδολογιών. Ο πρακτικός προσανατολισμός του βιβλίου το καθιστά απαραίτητο εργαλείο τόσο για τον επαγγελματία χρηματοοικονομικό αναλυτή ή λογιστή όσο και για τον σπουδαστή λογιστικής ή χρηματοοικονομικής.

Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η παροχή ενός πρακτικού οδηγού για την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων, την αποτίμηση των μετοχών και την εκτίμηση της πραγματικής αξίας των επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε σπουδαστές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, επαγγελματίες λογιστές, προϊσταμένους λογιστηρίων, οικονομικούς αναλυτές και πραγματογνώμονες που επιθυμούν να συμπληρώσουν τη γνώση τους σε εξειδικευμένα και πρακτικά θέματα ανάλυσης οικονομικών καταστάσεων ή να συντάξουν τις εκθέσεις τους για τον προσδιορισμό της αξίας της μετοχής και της αξίας της επιχείρησης με τρόπο αξιόπιστο και αντικειμενικό, έτσι ώστε να αποκαλύπτεται με απόλυτη σαφήνεια η πραγματική εικόνα της επιχείρησης σχετικά με την περιουσιακή διάρθρωση, την αποτελεσματικότητα και τη χρηματοοικονομική της θέση.

24χ17 εκ., 802 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-351-915-7
ISBN (10ψήφιο): 960-351-915-4
Βάρος: 1.51 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

58.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπατσινίλας, Επαμεινώνδας
Ο Επαμεινώνδας Γ. Μπατσινίλας , από το 1978 έως το 2010, υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις της ιεραρχίας των Οικονομικών υπηρεσιών μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Από το 1987 έως το 1997 υπήρξε βασικός εισηγητής του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ), όπου δίδαξε σε μακροχρόνια προγράμματα στο αντικείμενο "Ειδίκευση στη Λογιστική". Από το 1997 έως σήμερα είναι εισηγητής και συντονιστής επιμορφωτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων "εφαρμοσμένης οικονομικής και χρηματοοικονομικής κατεύθυνσης στην εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική" στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.) και από το 2006 έως σήμερα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στα γνωστικά αντικείμενα: 1) Λογιστική, 2) Ε.Γ.Λ.Σ. και ΕΛΠ, 3) Ανάλυση και Διερεύνηση των Οικονομικών Καταστάσεων, 4) Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Corporate Social Responsibility), 5) Κοινωνικός Ισολογισμός - Κοινωνικό προϊόν και διανομή του, 6) Κώδικας ηθικής και ηθική συμπεριφορά των επιχειρήσεων και οργανισμών (Business Conduct and Ethics) και 7) Δόλος - αθέμιτη συμπεριφορά και πρόληψη (Fraud assessment). Επίσης, από το 2015 έως σήμερα διδάσκει Εφαρμοσμένη Λογιστική και ΕΛΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τ.Ε.Ι. Κοζάνης. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας στο Ι. Ε. Σ. Ο. Λ. και στο Ε.Κ.Π.Α., εκπόνησε και εξέδωσε με τη συνεργασία του κ. Κυριάκου Πατατούκα πλήθος συγγραμμάτων τα οποία είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα "Εύδοξος".

Πατατούκας, Κυριάκος
Ο Κυριάκος Π. Πατατούκας μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) από το 1974, και ως Ορκωτός Λογιστής από το 1990, έχει διεκπεραιώσει ελέγχους σε περισσότερες από 500 Ανώνυμες Εταιρείες, κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του. Από το 2005 είναι μέλος της Επιτροπής Ποιοτικού Ελέγχου της ΣΟΛ ΑΕ. Ο ίδιος είναι εισηγητής και συντονιστής επιμορφωτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων τόσο στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ), από ιδρύσεως του το 1997, όσο και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), από το 2006 στα γνωστικά αντικείμενα: 1) Λογιστική, 2) Ε.Γ.Λ.Σ. και ΕΛΠ, 3) Ανάλυση και Διερεύνηση των Οικονομικών Καταστάσεων, 4) Ελεγκτική και επαγγελματικές ικανότητες ελεγκτή, 5)Διαχείριση κινδύνων και εσωτερικός έλεγχος, 6) Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Corporate Social Responsibility), 7) Κοινωνικός Ισολογισμός - Κοινωνικό προϊόν και διανομή του, 8) Κώδικας ηθικής και ηθική συμπεριφορά των επιχειρήσεων και οργανισμών (Business Conduct and Ethics) και 9) Δόλος - αθέμιτη συμπεριφορά και πρόληψη (Fraud assessment). Παράλληλα, διδάσκει λογιστική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο ΤΕΙ Κρήτης και στο ΤΕΙ Κοζάνης. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας στο Ι. Ε. Σ. Ο. Λ. και στο Ε.Κ.Π.Α., εκπόνησε και εξέδωσε με τη συνεργασία του κ. Επαμεινώνδα Μπατσινίλα πλήθος συγγραμμάτων τα οποία είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα "Εύδοξος".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.