Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μουσική στην προσχολική αγωγή
(Αλληλεπίδραση παιδιού - παιδαγωγού)
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνα Δογάνη


Offer
Ο μουσικός κόσμος του παιδιού είναι εμφανής στην καθημερινή αυθόρμητη συμπεριφορά του, όπως διαμορφώνεται από τις αλληλεπιδράσεις του με το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται. Μέσα από την παρατήρηση του παιδιού και την αλληλεπίδραση μαζί του, οι παιδαγωγοί έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν τους παράγοντες που το επηρεάζουν μουσικά.

Το βιβλίο αυτό διερευνά τις σύγχρονες θεμελιώδεις αρχές και αξίες της μουσικής εκπαίδευσης για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Ενσωματώνει στις θεωρητικές απόψεις την παιδαγωγική πρακτική, αναδεικνύοντας με παραδείγματα τον τρόπο που μπορεί ο εκπαιδευτικός να εφαρμόσει με παιδαγωγικό τρόπο τη μουσική στο νηπιαγωγείο. Η αποτελεσματική σύνδεση της πράξης με τη θεωρία διέρχεται μέσα από τρεις ουσιώδεις προσεγγίσεις. Την κατανόηση του μουσικού κόσμου του παιδιού προ- σχολικής ηλικίας, τη συνειδητοποίηση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο παιδαγωγός και τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη γνωριμία με τις βασικές μορφές μουσικής έκφρασης. Τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας από τάξεις προσχολικής ηλικίας, αναδεικνύουν μοναδικά στιγμιότυπα καθημερινής μουσικής πράξης και εφαρμογής των θεωρητικών προσεγγίσεων στη μουσική παιδαγωγική.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε παιδαγωγούς που ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τη μουσική αγωγή στην προσχολική ηλικία όσο και σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει μία εναλλακτική μουσική παιδαγωγική. Θα βρουν το βιβλίο ως μία πρόσκληση για την καλύτερη κατανόηση της αυθόρμητης μουσικής έκφρασης των παιδιών καθώς και ως έναυσμα για τη δημιουργική μουσική αλληλεπίδραση μαζί τους.

24χ17 εκ., 281 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 372.87 (Μουσική στην εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-01-1526-0
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1526-5
Βάρος: 0.607 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Κωνσταντίνα Δογάνη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στην Αγγλία, έχοντας πτυχίο στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο πιάνου από το Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο Αθηνών. Έχει διδάξει στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Exeter της Αγγλίας. Έχει εργασθεί ως νηπιαγωγός και μουσικοπαιδαγωγός με παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι σολίστας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνθέτει μουσική για παιδιά. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τη Μουσική στα Σχολεία (EAS) στην Ελλάδα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη μουσική αλληλεπίδραση μαθητή-δασκάλου, την προετοιμασία εκπαιδευτικών για μουσική δημιουργία στην τάξη και την ανάπτυξη της αναστοχαστικής σκέψης στη διδασκαλία της μουσικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.