Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτική συμπεριφορά
(Θεωρία, έρευνα και ελληνική πολιτική)

Offer
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην εξοικείωση των αναγνωστών/τριών με τον σύγχρονο επιστημονικό διάλογο για τα αντικείμενα της Πολιτικής Συμπεριφοράς ως ερευνητικού πεδίου της Πολιτικής Επιστήμης που ασχολείται με την "πολιτική των πολιτών". Επίκεντρο αποτελεί η θεωρητική και εμπειρική διερεύνηση της πολιτικής συμμετοχής ως κομβικής αναλυτικής κατηγορίας και ως πρόδηλα άνισης κοινωνικής πρακτικής στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες που επιφέρει η κρίση επιβάλλουν αναστοχαστικές διεργασίες και νέες ερευνητικές υποθέσεις για την κατανόηση και τη σύγχρονη εννοιολογική οριοθέτηση της πολιτικής συμμετοχής, ενώ αλλαγές στην πολιτικότητα των νέων, κυρίως, φαίνεται να αμφισβητούν καθιερωμένες πολιτολογικές θεωρήσεις, κάνοντας έτσι φανερή την επικαιρότητα του θέματος και τη σημασία της μελέτης του.

Η ανάλυση επικεντρώνεται στην ελληνική πολιτική κουλτούρα. Μέσα από έγκυρες κοινωνικές έρευνες ελέγχονται υποθέσεις για το χαρακτήρα της, όπως αυτός αποτυπώνεται στις πολιτικές στάσεις, τις αντιλήψεις και τη συμπεριφορά γυναικών και ανδρών. Παρατίθενται στοιχεία που επιτρέπουν τη συγκριτική ανάλυση όψεων της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας με άλλες ευρωπαϊκές, καθώς και άλλα που προσφέρουν υλικό για τη μελέτη της εξέλιξης πολιτικών στάσεων, αντιλήψεων και πρακτικών από το τέλος της δεκαετίας του 1980 έως τα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000. Έτσι, προβάλλονται τεκμηριωμένα τάσεις και μεταβολές, με επίκεντρο τη συμμετοχική προδιάθεση και την έμπρακτη πολιτική συμμετοχή, καθώς και την επίδραση του φύλου, της κοινωνικής θέσης και της ηλικίας στην πολιτική φυσιογνωμία των πολιτών στην Ελλάδα. Το τελευταίο επιτρέπει εκτός των άλλων και πιθανολογικές προβολές στο μέλλον της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας και της δημοκρατίας.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Σάκκουλας Αντ. Ν.", 1993. Η παρούσα έκδοση είναι επεξεργασμένη και πολλαπλά εμπλουτισμένη.

24χ17 εκ., 353 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Επιστήμες = Social Sciences
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 306.2 (Πολιτική κοινωνιολογία), 320.495 (Πολιτική - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-493-167-5
ISBN (10ψήφιο): 960-493-167-9
Βάρος: 0.65 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
18.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μάρω Παντελίδου Μαλούτα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται: "Πολιτικές στάσεις και αντιλήψεις στην αρχή της εφηβείας", Αθήνα, Gutenberg, 1987, "Γυναίκες και πολιτική: Η πολιτική φυσιογνωμία των Ελληνίδων", Αθήνα, Gutenberg, 1992, "Πολιτική συμπεριφορά", Αθήνα, Σάκκουλας, 1993.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.