Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αλγόριθμοι ανάλυσης ιατρικής εικόνας
(Χαρακτηρισμός μορφολογίας και υφής μέσω μηχανικής μάθησης)
Συγγραφέας:   Χαρίλαος Β. Γεωργίου


Αλγόριθμοι ανάλυσης ιατρικής εικόνας
Το βιβλίο "Αλγόριθμοι ανάλυσης ιατρικής εικόνας - Τόμος Β΄: Χαρακτηρισμός μορφολογίας και υφής μέσω μηχανικής μάθησης" αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός δίτομου έργου που αφορά σε όλα τα στάδια επεξεργασίας σε ένα σύστημα υποβοηθούμενης (Computer Aided Diagnosis - CAD) ή πλήρως αυτοματοποιημένης διάγνωσης (Automated Computer Diagnosis - ACD), εστιασμένο κυρίως σε αλγορίθμους και μεθοδολογίες. Καλύπτει το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο σε όλα τα στάδια της Διαγνωστικής Απεικόνισης (Diagnostic Imaging), ενώ παράλληλα παρουσιάζει συγκεκριμένες τεχνικές και πειραματικά αποτελέσματα αλγορίθμων Ανάλυσης Ιατρικής Εικόνας (Image Analysis & Medical Imaging) και Αναγνώρισης Προτύπων (Pattern Recognition).

Το υλικό του βιβλίου είναι πλήρως αυτόνομο και επικεντρώνεται στην ανάλυση μαστογραφικής εικόνας με σκοπό τον αυτόματο χαρακτηρισμό νεοπλασματικών ευρημάτων (μαζών), χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες που βασίζονται στο ευρύτερο πεδίο της Μηχανικής Μάθησης. Το υλικό που παρουσιάζεται έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση διδασκαλίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο σε ότι αφορά αλγορίθμους Μηχανικής Μάθησης και Ανάλυσης Εικόνας, όσο και προγραμματισμού αλγορίθμων Αναγνώρισης Προτύπων. Περιλαμβάνει κατάλογο με περισσότερες από 860 σχετικές βιβλιογραφικές αναφορές και αποτελεί χρήσιμο βιβλίο αναφοράς για κάθε νέο φοιτητή, ερευνητή και διδάσκοντα στον συγκεκριμένο τομέα.

24χ17 εκ., 410 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 511.8 (Αλγόριθμοι)
ISBN: 978-960-9764-10-0
ISBN (10ψήφιο): 960-9764-10-Χ
Βάρος: 0.702 κιλά
Εκδότης: Αρναούτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
39.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαρίλαος Β. Γεωργίου είναι Πτυχιούχος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος πτυχίου MSc και διδακτορικού (PhD) από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στους τομείς «Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος» και «Ανάλυση Ιατρικής Εικόνας & Μηχανική Μάθηση», αντίστοιχα. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Συστήματα Βιοϊατρικής και Βιοπληροφορικής, Επεξεργασία Σήματος, Ανάλυση Εικόνας, Ανάλυση και Σχεδίαση Πληροφοριακών Συστημάτων, Μηχανική Μάθηση, Soft Computing, Τεχνητή Νοημοσύνη και Νευρωνικά Δίκτυα, Εξελικτικοί Αλγόριθμοι, θεωρία Παιγνίων, Διαχείριση Ρίσκου, Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα. Από το 1998 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ερευνητής Πληροφορικής σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια (peer-reviewed), κυρίωδ στο χώρο της Βιοϊατρικής, Ανάλυσης Ιατρικής Εικόνας, και Μηχανικής Μάθησης. Τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει στον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, συμμετέχει σε ομάδες συνεργασίας για την ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα και σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου (ICT4D), και αρθρογραφεί σε περιοδικά επιστημονικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.