Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην ιστορία των Αράβων
(Το Ισλάμ: Οι κατακτήσεις: (570-750))

Εισαγωγή στην ιστορία των Αράβων
[...] Η "Εισαγωγή στην Ιστορία των Αράβων" είναι η πρώτη -και μοναδική!- συνθετική μελέτη πάνω στο κλασσικό Ισλάμ, η οποία έχει γραφεί από Έλληνα. Σήμερα, διαθέτουμε βέβαια και μεταφράσεις βιβλίων ξένων και έγκυρων επιστημόνων, όπως του Bernard Lewis, του Albert Hourani, του Gerhard Endress και του Maxime Rodinson, όμως η ελληνική επιστήμη δεν έχει δώσει ένα παρόμοιο έργο, για να καλύψει το υπάρχον κενό. Έτσι, το βιβλίο του Χρ. Νομικού παραμένει ακόμη χρήσιμο. Αρετές του είναι η δημοτική του γλώσσα, το απλό ύφος και η έλλειψη κάθε ακαδημαϊσμού, πράγματα που το καθιστούν κατανοητό και ευχάριστο κατά την ανάγνωση. Η καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα συνέβαλε και στον αισθητικό χαρακτήρα του κειμένου, ο οποίος είναι εμφανής σε ολόκληρο το έργο.

Ο αναγνώστης πραγματικά απολαμβάνει την ανάγνωση του βιβλίου. Ο Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι παρασύρθηκε "από το εξωτικό χρώμα των θεμάτων" και ότι ο Νομικός κατόρθωσε να τον κάνει "αναγνώστη φιλόμυθο". [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Πρόλογος, βιβλιογραφία: Αλεξάνδρα Αθ. Φωτοπούλου.

24χ16 εκ., 383 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 953 (Αραβική Χερσόνησος - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Αλεξάνδρα Αθ. Φωτοπούλου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-99279-7-0
ISBN (10ψήφιο): 960-99279-7-1
Βάρος: 0.846 κιλά
Εκδότης: Μυρμιδόνες
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νομικός, Χριστόφορος Α., 1883-1951
Νομικός, Χριστόφορος (1883-1951). Ιστορικός συγγραφέας. Ο Χριστόφορος Νομικός είναι ο μόνος Έλληνας ιστορικός που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ιστορία των Αράβων. Έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και, παράλληλα προς την επαγγελματική του δραστηριότητα, ενδιαφέρθηκε αρχικά για την αγγειοπλαστική και την κεραμική. Καρπός του ενδιαφέροντός του αυτού ήταν η συγγραφή βιβλίων τα οποία μαρτυρούν αισθητική καλλιέργεια και ιστοριοδιφική οξυδέρκεια: "Η λεγόμενη Ροδιακή αγγειοπλαστική" (1919), "Τα χριστιανικά κεραμουργήματα του Αρμενικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων" (1922) και "Τα κεραμουργήματα της Κανδιάνας" (1924). Η συνεισφορά του έγκειται στις ιστορικές μελέτες του και πρωταρχικά στην "Εισαγωγή στην Ιστορία των Αράβων" (1927). Άλλες ιστορικές μελέτες του: "Αραβικά ιστορήματα" (1920) και "Ανατολή και Ισλάμ" (1925). Στα κείμενα αυτά υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που υπογραμμίζουν την υπευθυνότητα με την οποία έχουν συγκεντρωθεί.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.