Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδικό ενοχικό δίκαιο
(Μικτές συμβάσεις, δωρεά, πώληση, διεθνής πώληση κινητών (ν. 2532/1997), αδικαιολόγητος πλουτισμός, αδικοπραξίες, καταδολίευση δανειστών)
Συγγραφέας:   Πάνος Κ. Κορνηλάκης


Ειδικό ενοχικό δίκαιο
Τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν από την 1η έκδοση του παρόντος τόμου υπήρξαν πλούσια σε βιβλιογραφία, νομολογία αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις που άπτονται της ύλης αυτού και κατέστησαν αναγκαία την 2η έκδοσή του, ενσωματώνοντας περισσότερες από 2.000 νέες αποφάσεις.
Ο συγγραφέας πραγματεύεται σε βάθος τα σημαντικότερα από θεωρητική και πρακτική άποψη κεφάλαια του Ειδικού Μέρους του Ενοχικού Δικαίου του Αστικού Κώδικα, όπως είναι οι μικτές συμβάσεις, η δωρεά, η πώληση, ο αδικαιολόγητος πλουτισμός, οι αδικοπραξίες και η καταδολίευση δανειστών καθώς και ζητήματα του Ειδικού Ενοχικού Δικαίου που ρυθμίζονται με ειδικά νομοθετήματα, όπως η ευθύνη του παραγωγού ελαττωματικών προϊόντων (άρθρ. 6 ν. 2251/1994), η ευθύνη από διακινδύνευση καθώς και εκτενείς αναπτύξεις για τις διεθνείς πωλήσεις κινητών πραγμάτων (Σύμβασης της Βιέννης - ν. 2532/1997).
Η μέθοδος παρουσίασης της ύλης, η εκτενής διαπραγμάτευση των επιμέρους θεμάτων, οι εννοιολογικές και άλλες αναλύσεις, τα παραδείγματα, η κριτική παρακολούθηση των εξελίξεων στη νομολογία και στην (ελληνική και αλλοδαπή) βιβλιογραφία, η υποστήριξη νέων απόψεων καθώς και η ενίσχυση παλαιών με νέα δογματικά επιχειρήματα, καθιστούν το έργο αυτό απαραίτητο για την κατανόηση και αντιμετώπιση δυσχερών προβλημάτων της καθημερινής πρακτικής εφαρμογής του Ειδικού Ενοχικού Δικαίου και παρέχουν ταυτόχρονα τα κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων που θα ανακύψουν στο μέλλον.

24χ17 εκ., 803 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Ονομασία σειράς: Juris Prudentia
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 345.04 (Ενοχικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-860-8
ISBN (10ψήφιο): 960-445-860-4
Βάρος: 1.624 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

58.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.