Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ομαδική ψυχολογική παρέμβαση σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
(Κλινικές εφαρμογές)
Συγγραφέας:   Δήμητρα Π. Σιούσιουρα


Ομαδική ψυχολογική παρέμβαση σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει και προτείνει το Συνδυαστικό Μοντέλο Ομαδικής Παρέμβασης (Conjunctive Group Therapy), σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔ1), το οποίο προέκυψε ως αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας και γνώσης στη νόσο του ΣΔ1, σε νοσοκομειακό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η εμβάθυνση σε αυτό το επιστημονικό πεδίο αποτελεί αναγκαιότητα στην αντιμετώπιση της νόσου του ΣΔ1, καθώς η πορεία της και το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα, δηλαδή η ρύθμιση του σακχάρου, η αποφυγή των επιπλοκών και η πρόληψη, έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα κυρίως υπό το πρίσμα της Ιατρικής Επιστήμης. Ο συνδυασμός της ψυχολογικής και της οργανικής πλευράς της νόσου, ως αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη γλυκαιμικού ελέγχου, συνιστούν το θεμέλιο του προτεινόμενου Μοντέλου, το οποίο επικεντρώνεται στην ολιστική ψυχοσωματική φροντίδα του ασθενούς (ως "Ενιαίος Εαυτός"), όπως έχει διαμορφωθεί πριν και μετά την εκδήλωση της νόσου.
Η ρύθμιση του σακχάρου δεν είναι αυταπόδεικτη, αντ΄ αυτού εξαρτάται από ψυχοσωματικές παραμέτρους, καθημερινές προκλήσεις, αλλαγές και γεγονότα ζωής. Το προτεινόμενο Μοντέλο επικεντρώνεται στην εξελισσόμενη αυτή διαδικασία και ταυτόχρονα διερευνά την αλληλουχία και σύνδεση αυτών των παραμέτρων, καταστάσεων, σχέσεων και συναισθημάτων, με το τελικό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, παρουσιάζονται Κλινικές Εφαρμογές Ομαδικής Παρέμβασης, βάσει του εν λόγω Μοντέλου, επιχειρώντας να αναδείξουν την αποτελεσματικότητα των ομάδων ψυχολογικής παρέμβασης στη ρύθμιση του σακχάρου του ασθενούς.

Το βιβλίο απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές), σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους), σε φοιτητές Ψυχολογίας, Ιατρικής και Παιδαγωγικών Σχολών, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχολογίας της Υγείας, και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Κυρίως όμως, απευθύνεται σε ασθενείς με ΣΔ1, επιδιώκοντας, μέσω της δυναμικής τής ομάδας, των θεραπευτικών παρεμβάσεων, των ταυτίσεων και της αλληλοβοήθειας των μελών, να συμβάλλει στην ενσωμάτωση της νόσου στον "Ενιαίο Εαυτό" στην αποδοχή και τελικά στη ρύθμισή της.

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία), 616.462 (Διαβήτης), 150.1 (Ψυχολογία - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-452-155-5
ISBN (10ψήφιο): 960-452-155-1
Βάρος: 0.461 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.