Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογία ηχείων
Συγγραφέας:   Γεώργιος Α. Σάγος


Τεχνολογία ηχείων
Το βιβλίο αυτό, απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος αναγνωστών, από τους εισαγόμενους για πρώτη φορά στον τομέα της τεχνολογίας των ηχείων (φοιτητές σχολών, χομπίστες), όσο και σε αυτούς που σχεδιάζουν ή χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα στην εργασία τους. Σε ολόκληρη την έκταση του βιβλίου γίνεται μία προσπάθεια για την όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητή και συστηματική προσέγγιση/περιγραφή των βασικών ορισμών και αρχών λειτουργίας και σχεδίασης που διέπουν τους διάφορους τύπους ηχείων, χωρίς όμως η απλότητα να καταστρέφει την επιστημονική ακρίβεια.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται ορισμένα επιλεγμένα παραδείγματα εφαρμογών. Σκοπός, είναι η κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων αυτών, των δυνατοτήτων και περιορισμών που παρουσιάζουν, αλλά και των λύσεων που δίδονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε περίπτωση. Επίσης, παρέχεται η ορολογία και οι βασικές τεχνικές έννοιες που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της τεχνολογίας και σχεδίασης των ηχείων.

Κύρια έμφαση δίδεται στη θεωρία και στις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα πραγματικών συστημάτων. Έτσι, όταν κάποιος έχει στη διάθεσή του τις λειτουργικές παραμέτρους ενός συστήματος από τα αντίστοιχα τεχνικά εγχειρίδια του κατασκευαστή ή άλλες πηγές, τότε διευκολύνεται στην κατανόηση/αξιολόγηση των δυνατοτήτων και περιορισμών που διέπουν το εν λόγω σύστημα.

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται ορισμένα απαραίτητα στοιχεία της ακουστικής. Το δεύτερο κεφάλαιο διαπραγματεύεται τα ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα και ηχεία, τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία τους, καθώς και ορισμένες από τις εφαρμογές τους, όσον αφορά στη σχεδίαση συγκεκριμένων υλοποιήσεων. Στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου, διεξάγεται μία παρουσίαση των σημαντικότερων τεχνικών χαρακτηριστικών και μετρήσεων των ηχείων. Εδώ, παρέχεται στον αναγνώστη μία σαφής εικόνα του τρόπου εκτίμησης των αδυναμιών των διαφόρων υλοποιήσεων. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι ηχείων πέραν των ηλεκτροδυναμικών.

25χ18 εκ., 524 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 534 (Ακουστική ), 600 (Τεχνολογία - Γενικά έργα)
ISBN: 618-5015-11-0
Βάρος: 1.202 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Υποναύαρχος (ε.α.) Γεώργιος Σάγος γεννήθηκε στη Χαλκίδα Ευβοίας στις 5 Οκτωβρίου 1963. Εισήχθη πρώτος στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) το 1981, από την οποία απεφοίτησε με άριστα, ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, το 1985. Το 1992 απέκτησε τους τίτλους σπουδών Master of Science in Electrical Engineering και Master of Science in Engineering Acoustics, από το Naval Postgraduate School (NPS) των ΗΠΑ, με εξειδικεύσεις στην ψηφιακή επεξεργασία σημάτων (Digital Signal Processing) και στην υποβρύχια ακουστική (Underwater Acoustics). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πολεμικό Ναυτικό (1981-2015) υπηρέτησε σε διάφορους τύπους πολεμικών πλοίων. Νεαρός αξιωματικός συμμετείχε στην ελληνο-τουρκική κρίση του Μαρτίου 1987, ως πλήρωμα της Φρεγάτας ΕΛΛΗ. Ακόμη, υπηρέτησε ως ύπαρχος στη Φρεγάτα ΕΛΛΗ την εποχή της κρίσης των Ιμίων (1996). Ανέλαβε καθήκοντα κυβερνήτη στην Κανονιοφόρο ΟΡΜΗ εκτελώντας περιπολίες στο ΒΔ Ιόνιο (κρίση Αλβανίας 1997) και ακολούθως στο ΝΑ Αιγαίο. Επίσης, ανέλαβε κυβερνήτης στη Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ μετά από τον εκσυγχρονισμό της στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με την οποία συμμετείχε στη Νατοϊκή δύναμη της Μεσογείου SNMG/2 και στη - Διευθυντής επιχειρήσεων στη Διοίκηση Αντιτορπιλικών-Φρεγατών - Τμηματάρχης και Διευθυντής στη διεύθυνση οπλικών συστημάτων του ΓΕΝ - Υποδιευθυντής ναυτικής εκπαίδευσης στη ΣΝΔ - Τμηματάρχης νέων ιδεών και πειραματισμού στο Κέντρο Μετεξέλιξης του ΓΕΕΘΑ - Διευθυντής του γραφείου καινοτόμων ιδεών του ΓΕΝ - Διοικητής του Κέντρου Αυτοματοποιημένων Συστημάτων Μάχης Ναυτικού - Συντονιστής των επιθεωρήσεων και των επιχειρησιακών αξιολογήσεων που διεξάγονταιαπό τη Γενική Επιθεώρηση του Πολεμικού Ναυτικού. Τέλος, έχει υπηρετήσει στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία του Βορειο-Ατλαντικού Συμφώνου - HEMILREP (Hellenic Military Representation) στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος σε ομάδες εργασίας της Συμμαχίας, επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής (2003-2006). Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων σχετικά με τις αμυντικές εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας (ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτροοπτικά, σόναρ), καθώς επίσης και με εφαρμογές στην ακουστική. Είναι έγγαμος με τη δικηγόρο Ντενίζ Κλαυδιανού, με την οποία έχει δύο γιους και μία κόρη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.