Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το Ταό της ηγεσίας
(Η πρακτική εφαρμογή της διαχρονικής σοφίας)
Συγγραφέας:   John Heider


Το Ταό της ηγεσίας
- Ο σοφός ηγέτης μιλά λίγο και συνοπτικά.
- Η καλή ηγεσία αποτελείται λιγότερο από αυτό που κάνει κάποιος και περισσότερο από αυτό που είναι κάποιος.
- Ο σοφός ηγέτης, καθώς μαθαίνει πώς λειτουργούν τα πράγματα, ζει ανάλογα.

Το Τάο Τε Τσινγκ, η κλασική και όμορφη εκδοχή της ασιατικής λογοτεχνίας και του μυστικισμού, αποτελεί πηγή σοφίας για πάνω από 2.500 χρόνια. Παρʼ όλα αυτά, ο συγγραφέας του Τάο της Ηγεσίας πιστεύει πως η αξία του Τάο, ως ένα εγχειρίδιο για τους ηγέτες του σήμερα, δεν έχει έως τώρα εξερευνηθεί πλήρως. Σ΄ αυτό το βιβλίο, ο John Heider, έχει προσαρμόσει το αρχαίο κείμενο προκειμένου να δείξει ότι το Τάο Τε Τσινγκ ενώνει έμπρακτα τις ηγετικές ικανότητες με τον τρόπο ζωής του ηγέτη. Η καθεμία από τις 81 σύντομες ενότητες, έχει μεταφραστεί ως συμβουλή και οδηγία για επιτυχημένη ηγεσία. Πίσω από τον λεπτό και μεταφορικό τρόπο γραφής, βρίσκονται πρακτικές και λειτουργικές προτάσεις για τον χειρισμό ομάδων σε κάθε επίπεδο.

Το Τάο Τε Τσινγκ αρχικά προοριζόταν για τους σοφούς πολιτικούς ηγέτες της αρχαίας Κίνας. Το Τάο της Ηγεσίας απευθύνεται προς τους ηγέτες του σήμερα, είτε αυτοί βρίσκονται στις επιχειρήσεις, είτε στην πολιτική, είτε διαπραγματεύονται τα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Ο καθένας που βρίσκεται σε θέση ισχύος ή επιρροής πάνω σε άλλους θα ΄πρεπε να διαβάσει και να συλλογιστεί πάνω σ΄ αυτό το βιβλίο.

24χ17 εκ., 181 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 181.9 (Φιλοσοφία, Κινεζική), 303.34 (Ηγεσία)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Μαυρουδής (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-99459-9-8
ISBN (10ψήφιο): 960-99459-9-6
Βάρος: 0.414 κιλά
Εκδότης: Liberal Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Heider, John
Ο John Heider έζησε στην πόλη Lawrence του Kansas και στην Key Largo της Florida. Πέθανε στις 26 Μαΐου 2010. Έλαβε το ΒΑ του από το πανεπιστήμιο Ηarvard, όπου σπούδασε Ανατολική Γλώσσα και Πολιτισμό. Έκανε το δόκτορα του στην κλινική ψυχολογία, στο πανεπιστήμιο Οακε. Η διατριβή του είχε ως αντικείμενο τον αντίκτυπο του διαλογισμού πάνω στην αντίληψη. Από το 1967 έως το 1971 συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Εsalen στην πόλη Big Sur της California, όπου σπούδαζε και βοηθούσε στη διεξαγωγή μακροπρόθεσμων προγραμμάτων. Αφότου έφυγε από το Esalen, δίδαξε στο Menninger Foundation School of Psychiatry, και εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Veterans Administration στην πόλη Τopeka του Kansas. Από το 1975 έως το 1980 διετέλεσε διευθυντής στο "The Human Potential School στην πόλη Mendocino της California. Υπήρξε αρχηγός ομάδων και δάσκαλος αρχηγών ομάδων. Για πολλά χρόνια είχε τον Λάο Τσου και το Τάο Τε Τζινγκ ως ιδανικά και ως πρότυπα για τη δουλειά του.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.