Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρία των φόρων και φορολογική πολιτική
Συγγραφέας:   Νίκος Τάτσος


Offer
Το βιβλίο αποτελεί ένα πλήρες και έγκυρο εγχειρίδιο που καλύπτει όλα τα θέματα φορολογίας και φορολογικής πολιτικής. Απευθύνεται σε φοιτητές οικονομικών επιστημών, αλλά και σε οικονομικούς αναλυτές ή στελέχη της διοίκησης που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τη θεωρία των φόρων και τη χρήση των φορολογικών «εργαλείων» ως μέσων άσκησης διαφόρων πολιτικών.

Στο πρώτο μέρος της ύλης αποσαφηνίζονται κάποιες έννοιες και διακρίσεις, αναλύονται οι στόχοι της φορολογικής πολιτικής, τα αίτια και οι συνέπειες της φοροδιαφυγής και οι λοιπές αντιδράσεις των φορολογουμένων. Παρουσιάζονται επίσης αναλυτικά οι κύριες κατηγορίες φόρων (φόροι εισοδήματος, περιουσίας, δαπάνης κ.λπ.), τα χαρακτηριστικά τους ως μέσα άσκησης φορολογικής πολιτικής και οι οικονομικές τους επιπτώσεις.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται θέματα εφαρμοσμένης φορολογικής πολιτικής, όπως είναι οι αρχές που πρέπει να ικανοποιούν οι φόροι που θα επιβληθούν, η επιλογή μεταξύ φόρων και τελών ως μέσων χρηματοδότησης των δημόσιων δαπανών, η πολιτική των φορολογικών κινήτρων, η φορολογική εναρμόνιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και η αύξηση των επιβαλλόμενων ποινών ως μέσων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, η φορολογία και ο τόπος εγκατάστασης των επιχειρήσεων, το πρόβλημα της δημοσιονομικής απορρόφησης και η αντιμετώπισή του, η φορολογία ως μέσο άσκησης κοινωνικής, στεγαστικής, περιβαλλοντικής πολιτικής κ.ά.

24χ17 εκ., 556 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 336.2 (Φορολογία)
ISBN: 978-960-218-779-1
ISBN (10ψήφιο): 960-218-779-4
Βάρος: 1.163 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
36.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.