Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοικητική λογιστική
(Κοστολόγηση και λογιστική κόστους για τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων: Ειδικότερα θέματα και σύστημα ασκήσεων)
Συγγραφέας:   Βασίλειος Φ. Φίλιος


Διοικητική λογιστική
Το βιβλίο αυτό συνιστά συμπλήρωμα της προ δεκαετίας εκδοθείσας Διοικητικής Λογιστικής.

Στο δεύτερο έργο μου επί της Διοικητικής Λογιστικής αποφάσισα να ακολουθήσω διαφορετική προσέγγιση στην ανάπτυξη των θεμάτων.

Όποιος γνωρίζει τα συγγράμματα του σοφού καθηγητή Ιωάννη Τρ. Χρυσοκέρη θα αντιληφθεί τις επιδράσεις εξ αυτών στο ανά χείρας βιβλίο. (Αλλωστε, ουκ ολίγες είναι οι άμεσες αναφορές σε γραφόμενά του στο σύγγραμμα μου αυτό.)

Ο πρώτος στην Ελλάδα, απ΄ ότι γνωρίζω, που επιχείρησε να βασίσει τη διδασκαλία της λογιστικής, κατά κύριο λόγο, σε βιβλίο με ασκήσεις συστηματικής διάταξης ήταν ο καθηγητής Ιωάννης Τρ. Χρυσοκέρης. θυμάμαι την ακαδημαϊκή χρονιά 1972-1973 έκαναν το μάθημα "Βιομηχανικός Λογισμός" από ετήσιας διάρκειας που ήταν μέχρι τότε σε εξαμηνιαίο. (Ήταν η πρώτη χρονιά που εφαρμόσθηκε ο θεσμός των εξαμήνων με αντίστοιχη κατάτμηση των μαθημάτων σε εξαμηνιαία.) Τότε, ο καθ. Χρυσοκέρης, προκειμένου να καλύψει την ύλη όλη δίδαξε το μάθημα βασιζόμενος καθ΄ ολοκληρίαν στο αντίστοιχο εγχειρίδιο ασκήσεων που πριν από λίγο καιρό είχε εκδώσει.

Οι λύσεις των ασκήσεων Διοικητικής Λογιστικής συνοδεύονται πολλές φορές από παραστατικά σχήματα και επεξηγηματικές υποσημειώσεις ούτως ώστε η κριτική επεξεργασία και ανάλυση τους να βοηθάει το σπουδαστή στην αφομοίωση και εμπέδωση των σχετικών γνώσεων του. Το έργο μου αυτό συνιστά ένα μέσο αυτοδιδασκαλίας και αυτοελέγχου της προόδου του φοιτητή όσον αφορά στην κατανόηση και εκμάθηση της Διοικητικής Λογιστικής. Η εργασία μου λοιπόν αυτή αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα του συγγράμματός μου "Διοικητική Λογιστική", Τόμος Ι, μπορεί όμως να αξιοποιηθεί και ανεξάρτητα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Σημείωση: Επανέκδοση: "Έλλην", 1998.

25χ18 εκ., 368 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 657 (Λογιστική), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-9443-08-1
ISBN (10ψήφιο): 960-9443-08-7
Βάρος: 0.814 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φίλιος, Βασίλειος Φ.
Ο Βασίλειος Φίλιος είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση) και περαιτέρω εξειδίκευση σε Χρηματοοικονομικούς-Διαχειριστικούς Ελέγχους (Master Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Southampton). Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) στη Λογιστική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Από τον Ιούλιο του 2013 είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.