Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προς την τεχνολογία της τέχνης
(Από τη μοντέρνα στη σύγχρονη τέχνη)

Προς την τεχνολογία της τέχνης
Το παρόν βιβλίο ανιχνεύει τις βαθιές αλλαγές της τέχνης, καθώς αυτή εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στο μητροπολιτικό και ψηφιακό περιβάλλον. Η σύγχρονη τέχνη παραμένει σε πολλά σημεία απρόσιτη, όμως γνωρίζει μια διάχυση άνευ προηγουμένου με τα δικά της φαινόμενα γιγάντωσης.

Οι αναλύσεις του βιβλίου δεν εξετάζουν το πέρασμα στη σύγχρονη τέχνη ως πρωτοπορία, ούτε επιμένουν στα δίπολα τέχνης και βιομηχανίας, αυτονομίας και μαζικότητας, δημιουργίας
και εμπορίου. Αντιθέτως, βασίζονται σε μία αντεστραμμένη προοπτική: δεν θεωρούν τη συνεχή διάχυση της σύγχρονης τέχνης συνοδευτικό φαινόμενο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, αλλά ως την πολιτισμική της βάση, η οποία τη διαφοροποιεί σταδιακά από την προγενέστερη συνθήκη της τέχνης.

Ως εκ τούτου, αναζητούνται θεμελιακές εμπειρίες και σχέσεις μέσω των οποίων η δυσνόητη σύγχρονη τέχνη εξαπλώνεται ως εγγενής πολιτισμική έκφραση του τεχνολογικού και
μητροπολιτικού περιβάλλοντος.

Η σχέση της σύγχρονης τέχνης με την ψηφιακότητα αναφαίνεται πολύ βαθύτερη από την απλή χρήση ψηφιακών εφαρμογών και συσκευών, και αφορά τα ουσιώδη όρια της δημιουργικότητας του καλλιτέχνη, τις ευαισθησίες και τους τρόπους κοινωνικοποίησης. Υπό το γενικό αυτό πλαίσιο, το δεύτερο μέρος του βιβλίου συνιστά παράλληλα μια συνοπτική θεώρηση των δομών, των φορέων, των θεσμών και της οικονομίας της τέχνης στον 21ο αιώνα.

172 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 709 (Τέχνη - Ιστορία )
ISBN: 978-960-348-241-3
ISBN (10ψήφιο): 960-348-241-2
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Πλέθρον
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βασιλείου, Κωνσταντίνος, θεωρητικός τέχνης
Ο Κωνσταντίνος Βασιλείου σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Αισθητικής και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Paris 1 Pantheon-Sorbonne. Ερευνά θέματα πολιτισμικής θεωρίας και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στα γαλλικά και στα αγγλικά. Από τον Φεβρουάριο του 2012 διδάσκει θεωρία τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΠΜΣ "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης").

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.