Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικογενειακό δίκαιο
(Μνηστεία, σύναψη του γάμου, ελαττωματικός γάμος, συζυγικές σχέσεις, διακοπή της συμβίωσης, διαζύγιο)

Offer
Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εφαρμοστή του δικαίου με δογματικά θεμελιωμένες και κοινωνικά σκόπιμες λύσεις.
Η νέα πέμπτη, δίτομη έκδοση του "Οικογενειακού Δικαίου" της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έφης Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, κυκλοφορεί ανανεωμένη με βάση τη σύγχρονη νομοθεσία και νομολογία, καθώς και τη νεότερη βιβλιογραφία.
Στον πρώτο τόμο περιλαμβάνονται τα κεφάλαια για τη μνηστεία, τη σύναψη του γάμου, τον ελαττωματικό γάμο, τις συζυγικές σχέσεις, τη διακοπή της συμβίωσης και το διαζύγιο, και στο δεύτερο τα κεφάλαια για τη συγγένεια, τη διατροφή από το νόμο, τις σχέσεις γονέων και τέκνων, την υιοθεσία, την επιτροπεία και την αναδοχή ανηλίκου, τη δικαστική συμπαράσταση και την επιμέλεια ξένων υποθέσων.
Ως προς τη νομοθεσία, η πέμπτη αυτή έκδοση είναι εμπλουτισμένη με νέες αναπτύξεις, που αναφέρονται στη νομοθετική παραγωγή των τελευταίων ετών, και συγκεκριμένα στο π.δ. 86/2009 ("Οργάνωση και λειτουργία του θεσμού αναδοχής ανηλίκων"), στο ν. 3994/2011 ("Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης") και στο ν. 4055/2012 ("Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής") που, ως γνωστόν, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση για το συναινετικό διαζύγιο και τις υποθέσεις της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Σε ό,τι αφορά τη νομολογία, παρουσιάζεται και αναλύεται κριτικά το σύνολο της νεότερης νομολογίας του οικογενειακού δικαίου, με αποφάσεις των δικαστηρίων της ουσίας και του Αρείου Πάγου που τέμνουν πολλά σύγχρονα αλλά και ακόμη αμφιλεγόμενα κλασικά ζητήματα.
Το έργο ολοκληρώνεται με παράρτημα, που περιλαμβάνει αποσπάσματα αφενός από το Σχέδιο Νόμου "Τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου" και αφετέρου από την Εισηγητική του Έκθεση, που αφορούν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης (ν. 3719/2008) και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το Σχέδιο Νόμου καταρτίστηκε από Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την προεδρία της συγγραφέως του βιβλίου, και η δημοσίευσή του στην παρούσα έκδοση κρίθηκε χρήσιμη ενόψει της αναμενόμενης ψήφισης του Νομοσχεδίου, και όχι μόνο.

24χ17 εκ., 528 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
Ταξινόμιση DDC: 346.015 (Οικογενειακό δίκαιο )
ISBN: 978-960-445-894-3
ISBN (10ψήφιο): 960-445-894-9
Βάρος: 1.118 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
54.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.