Ένοχη αθωότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένοχη αθωότητα

Μυθιστόρημα

Yvvette Edwards

15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604817573

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Μίνωας

Λονδίνο, πριν από 14 χρόνια... Η Τζινξ μεγαλώνει με τη μητέρα της, μια πανέμορφη μιγάδα με καταγωγή από την Καραϊβική. Στη ζωή τους εμφανίζεται ο Μπέρις, ο νέος σύντροφος της μητέρας της Τζινξ, που πολλές φορές γίνεται βίαιος. Η ερωτική αυτή σχέση αλλάζει αναπόφευκτα τη ζωή όλων τους, ενώ η έφηβη Τζινξ νιώθει πια να βρίσκεται στο περιθώριο. Λονδίνο, σήμερα... H Τζινξ βασανίζεται από την ανάμνηση του βίαιου φόνου της μητέρας της. Συντετριμμένη από την απώλεια και τις ενοχές, νιώθει ότι τα εφηβικά βιώματα στοιχειώνουν ακόμη τη ζωή της. Ο ξαφνικός ερχομός του Λέμον, ενός παλιού οικογενειακού φίλου, αναταράζει τη ζωή της καθώς εκείνος επιδιώκει να δουν ξεκάθαρα τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία νύχτα του φόνου. Στη διάρκεια ενός συνταρακτικού Σαββατοκύριακου ξεσκεπάζονται μία μία οι αλήθειες που παρέμεναν θαμμένες στο παρελθόν και έρχεται στο φως μια οικογενειακή ιστορία όπου κυριαρχούν η ζήλια και οι τραγικές προδοσίες. Αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο την γκρίζα ατμόσφαιρα του Ανατολικού Λονδίνου με ένα μεθυστικό και πικάντικο άρωμα Καραϊβικής, η Ιβέτ Έντουαρντς διηγείται μια συγκινητική ιστορία για τις ιδιαιτερότητες στη δυνατή σχέση μητέρας-κόρης και για τη σκοτεινή όψη της αθωότητας.
Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

Yvvette Edwards

Yvvette Edwards (Συγγραφέας)

Η Ιβέτ Έντουαρντς μεγάλωσε στο Χάκνεϊ και εξακολουθεί να ζει με την οικογένειά της στο Ανατολικό Λονδίνο. Η "Ένοχη αθωότητα" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και υπήρξε υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker 2011 καθώς και για το Βραβείο Writers΄ Guild Best Fiction 2011.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
313
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.485 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση