Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδακτικές διαδρομές
(Λογοτεχνία, νεοελληνική γλώσσα, αρχαία, ιστορία)
Συγγραφέας:   Μαρία Γ. Αργύρη


Διδακτικές διαδρομές
H παρούσα μελέτη ξεκίνησε με την πρόθεση να συνδυασθεί η θεωρία με την πράξη της διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων και να καταδειχθεί ο ρόλος και των δύο. H πράξη της διδασκαλίας αποβαίνει μια γόνιμη δημιουργική διαδικασία, όταν από τη μια πλευρά στηρίζεται στη θεωρία αλλά από την άλλη δεν εμφανίζεται δέσμια προς αυτήν. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η τυποποιημένη διδασκαλία, που ναρκώνει την όλη εκπαιδευτική διαδικασία και τους παράγοντες που τη συνιστούν, εκπαιδευτικό και μαθητές. Η πνοή του κάθε δασκάλου, μέσα από την προσωπική του θεωρία, δίνει στη διδασκαλία το δημιουργικό ή όχι χαρακτήρα της. Έτσι, μέσα από αυτή την εργασία, προσεγγίζουμε τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων ως μια διαδικασία προσδιοριστική της διδακτικής πράξης με την παράθεση ενδεικτικών σχεδίων διδασκαλίας των τεσσάρων μαθημάτων (Λογοτεχνίας, Γλώσσας, Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας) και διδακτικών "project", που άπτονται της φιλοσοφίας της διδασκαλίας των παραπάνω μαθημάτων, σύμφωνα με το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

24χ16 εκ., 117 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χαλκίδα
Ταξινόμιση DDC: 909.007 (Ιστορία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 800.07 (Λογοτεχνία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-9570-01-5
ISBN (10ψήφιο): 960-9570-01-1
Βάρος: 0.314 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
12.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αργύρη, Μαρία Γ.
Η Μαρία Γ. Αργύρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης: Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου, κατεύθυνση: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία. Εκπόνησε διπλωματική εργασία με τίτλο "Ο ρόλος του βιβλίου του εκπαιδευτικού στη διδασκαλία της γλώσσας και στη λειτουργική σχέση αναλυτικού προγράμματος και σχολικού εγχειριδίου". Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διδακτικής της γλώσσας και της λογοτεχνίας καθώς και διδακτικής των φιλολογικών μαθημάτων με νέες τεχνολογίες. Κείμενα των ερευνητικών της εργασιών βρίσκονται δημοσιευμένα σε πρακτικά συνεδρίων. Διορίσθηκε με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2000) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα η οργανική της θέση είναι στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.