Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Dictionnaire des termes et expressions juridiques Francais - Grec
(Γαλλοελληνικό λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων)
Συγγραφέας:   Πέτρος Μάλιακας


Dictionnaire des termes et expressions juridiques Francais - Grec

[set τριών τόμων]

Πλήρως εκσυχρονισμένο και αποτέλεσμα πολλών ετών λεπτομερούς έρευνας και συλλογής όρων και εκφράσεων από μηδενική βάση, το τρίτομο Γαλλοελληνικό Λεξικό λαμβάνει υπόψη του τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της νομικής γλώσσας, περιέχει πίνακες και σχήματα της δομής και οργάνωσης των γαλλικών δικαστικών θεσμών και διαδικασιών, λατινικούς όρους και ρητά της νομικής επιστήμης, καθώς και συντομογραφίες και αρκτικόλεξα στα γαλλικά και ελληνικά.
Το έργο αυτό καλύπτει ένα σημαντικό κενό στη σύγχρονη ελληνική λεξικογραφία διότι δεν παραθέτει απλώς όρους, όπως αυτό συνηθίζεται στα δίγλωσσα λεξικά, αλλά έχει μία εγκυκλοπαιδική προσέγγιση των λημμάτων που περιλαμβάνει διάκριση των ερμηνειών και χρήσεων με εκτενή ανάπτυξη και επεξήγηση για την κατανόηση όρων, συχνά δυσνόητων για τους μη μυημένους.
Περιέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό λημμάτων που αφορούν όλους τους χώρους της Νομικής Επιστήμης (αστικό, ποινικό, τραπεζικό, ναυτικό, διοικητικό, δημοσιονομικό, διεθνές, ασφαλιστικό δίκαιο, κ.ά.). Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο και κυρίως έγκυρο εκσυχρονισμένο εγχειρίδιο που απευθύνεται σε μεταφραστές, διερμηνείς, μεταπτυχιακούς ή και προπτυχιακούς φοιτητές, καθηγητές, νομικούς επιστήμονες-συμβούλους επιχειρήσεων, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δικαστικούς και ερευνητές επιστημονικών και ερευνητικών ομάδων καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την ορθή απόδοση των νομικών όρων.
Το έργο αυτό επιβραβεύτηκε στο Παρίσι στις 20 Μαρτίου 2008 (Prix du Mot d’Or des Dictionnaires).


24χ17 εκ., 2400 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340 (Δίκαιο), 443 (Γαλλική γλώσσα - Λεξικά )
ISBN: 978-960-631-626-5
ISBN (10ψήφιο): 960-631-626-2
Βάρος: 3.508 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
130.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

117.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μάλιακας, Πέτρος
Επί τριακονταετία, καθηγητής δικαίου, οικονομίας, νομικής, οικονομικής ορολογίας και μετάφρασης. Πρώην καθηγητής και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κατάρτισης στην Επαγγελματική Μετάφραση (Ε.Κ.Κ.Ε.Μ.) που λειτουργεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και συνεργάζεται με το γαλλικό κρατικό πανεπιστήμιο "Universite Marc Bloch - Strasbourg II", το οποίο εκπροσωπεί στο 4ο έτος σπουδών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.