Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κριτική θεωρία και εκπαίδευση
(Adorno and Horkheimer, Habermas, κριτική παιδαγωγική)
Συγγραφέας:   Αγγελική Κόντου


Offer
Το βιβλίο Κριτική θεωρία και εκπαίδευση αποτελεί μία πρωτότυπη, ευσύνοπτη και περιεκτική μελέτη τόσο των ιδιαίτερων επιστημονικών οπτικών που διαμορφώθηκαν από τη λεγόμενη Σχολή της Φρανκφούρτης όσο και εκείνης της παιδαγωγικής θεωρίας που ρητά αναγνωρίζει στο έργο της Σχολής μία βασική πηγή της δικής της έμπνευσης: της Κριτικής Παιδαγωγικής.

Το βιβλίο ανασυγκροτεί φιλοσοφικές-επιστημολογικές και κοινωνικές-πολιτικές ιδέες και ανησυχίες των Adorno, Horkheimer και Habermas, σκιαγραφώντας αντίστοιχα τις από μέρους τους θεωρήσεις του σύγχρονου δυτικού κόσμου και πολιτισμού. Η σύνθετη, πολυδιάστατη σχέση πολιτισμού και πολιτικής, γνώσης και εξουσίας συνιστά κεντρικό θεματικό άξονα που συνδέει τις εν λόγω θεωρήσεις με σύγχρονες εξελίξεις εντός του κλάδου της Παιδαγωγικής, όπως αυτές διαμορφώνονται θεωρητικά από τους McLaren και Giroux. Το βιβλίο αναδεικνύει διαστάσεις επικαιρότητας του συνόλου των προαναφερθέντων αξιακά προσανατολισμένων, εσωτερικά διαφοροποιημένων και διαρκώς ανανεωμένων σωμάτων ιδεών.

Η μελέτη Κριτική θεωρία και εκπαίδευση απευθύνεται σε φοιτητές και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, αλλά και σε όλους όσοι τρέφουν συναφή ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Η μορφή γραφής που αυτή υιοθετεί λαμβάνει υπόψη μεθοδολογικές αρχές της Ανοικτής και Από Απόσταση Εκπαίδευσης.

21χ14 εκ., 112 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 370.01 (Εκπαίδευση - Φιλοσοφία και θεωρία )
ISBN: 978-960-08-0605-2
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0605-5
Βάρος: 0.195 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αγγελική Κόντου εκπόνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία, στα Πανεπιστήμια Warwick και Essex, από όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία (M.A. in Philosophy and Social Theory), και διδακτορικό τίτλο στη Φιλοσοφία αντίστοιχα (Ph.D. in Philosophy). Η μεταπτυχιακή διατριβή της αφορά στη συγκριτική ανάλυση φιλοσοφικών και πολιτικών ιδεών των Αντόρνο και Χάμπερμας, ενώ η διδακτορική διατριβή στην έννοια της συμφιλίωσης στο έργο των Αντόρνο και Χέγκελ (Reconciliation and Modern Society: An Interpretation of the Thought of Hegel and Adorno). Την επιστημονική επίβλεψη των διατριβών της είχαν οι Καθηγητές Gillian Rose, Peter Dews και Jay Bernstein. Το πρώτο πτυχίο της, στην Κοινωνιολογία, της απένειμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η επαγγελματική εμπειρία της αφορά κατά κύριο λόγο σε διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων εργάστηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ερευνητικό και διδακτικό έργο στο πλαίσιο Πτυχιακών Προγραμμάτων παρείχε στο University of Essex (Αγγλία), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα University of Indianapolis (Αθήνα) και New York College (Αθήνα). Η ερευνητική εμπειρία της περιλαμβάνει συνεργασίες με το Ινστιτούτο Ι.Α.Π.Α.Δ. (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Για τους Μετανάστες στην Ελλάδα»), καθώς και με την εταιρεία παραγωγής ταινιών «Illusion»-Γιάννης Κασπίρης (σειρά ντοκιμαντέρ για τη ΝΕΤ «Ιστορίες της Πόλης. Ου Τόπος»). Μεταξύ άλλων σχεδίασε και εκπόνησε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου («Ευρωπαϊκές Σπουδές με έμφαση στη Φιλοσοφία, στην Πολιτική Θεωρία & στην Ιστορία»), ενώ επίσης παρείχε υπηρεσίες αξιολόγησης προγραμμάτων κατάρτισης, ως μέλος του Ενιαίου Μητρώου Αξιολογητών (Ε.Μ.Α.) του Ελληνικού Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Δημοσιεύσεις της φιλοξενούνται σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και συλλογικούς τόμους (Δευκαλίων, Ουτοπία, Αξιολογικά, Contrastes. Revista Internacional de Filosofia κ.α.). Το ανά χείρας βιβλίο της Κριτική Θεωρία και Εκπαίδευση λαμβάνει υπόψη μεθοδολογικές αρχές της Ανοικτής και Από Απόσταση Εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.