Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ημερολόγιο του "Κίμωνος"
Συγγραφέας:   Φούλα Πισπιρίγκου


Το ημερολόγιο του "Κίμωνος"
Κανόνες του πως να κρατήται το Ημερολόγιον...

Το να κρατούν ένα Ημερολόγιον δεν είναι άλλο, παρά του να κρατούν λογαριασμό της οδοιπορίας ενός Καραβιού, εις τρόπον οπού να ημπορούν να εξεύρουν εις κάθε ώραν, το πλάτος και το μήκος οπού ευρίσκεται. Εκ τούτου δεν συνίσταται μόνον η υπόληψις του Ναυκλήρου, αλλά συνίσταται ακόμη η ζωή και αι περιουσίαι των ανθρώπων.

Όθεν ας στοχασθούν πόσον προσεκτικοί χρεωστούν να είναι εκείνοι όπου αναδέχονται την φροντίδα του να κυβερνούν Καράβια εις το πέλαγος, και πόσην επιμέλειαν εις τούτο χρεωστούν να έχουν, δια να κρατούν το Ημερολόγιον όσον το δυνατόν με την μεγαλυτέραν ακρίβειαν. ("Σπυρίδων Ζαφαράνας Κεφαλλινεύς, του Ναυκλήρου εφημερίς εις το πέλαγος"

Τυπογραφείον Πατριαρχείου Κων/πόλεως 1803)

Το καράβι, οι άνθρωποί του, το ταξίδι, η ζωή του, μέσα από τις καταγραφές του ημερολογίου του, είναι ένας κόσμος ξεχωριστός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που, στη διάρκεια του χρόνου και με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, άλλαξαν τη μορφή του.

Τότε χειρόγραφο και συχνά άτεχνο. Σήμερα κωδικοποιημένο στον υπολογιστή, όμως η σπουδαιότητα των καταγραφών του παραμένει ίδια γιατί το καράβι, οι άνθρωποί του, το ταξίδι και η ζωή του θα εξαρτώνται και από την επιμέλεια του εκάστοτε γραμματικού που βαστά το Ημερολόγιο.


Σημείωση: Πρόλογος: Ντίνα Αδαμοπούλου.

24χ17 εκ., 376 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 910 (Ταξίδια και περιηγήσεις)
ISBN: 978-960-545-001-4
ISBN (10ψήφιο): 960-545-001-1
Βάρος: 0.787 κιλά
Εκδότης: Ποταμός
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Φούλα Πισπιρίγκου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στη Σορβόνη ( Έcole Pratique Des Hautes Έtudes), έλαβε το διδακτορικό της από το Ιστορικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και δίδαξε για 39 χρόνια στη Σχολή Μωραΐτη, από την οποία αποχώρησε ως διευθύντρια Λυκείου. Έργα της: - ΄΄Μεσαιωνικός Κόσμος (εκδ. Γνώση, 1985) - ΄΄Histoire de L’ Europe από 12 Ευρωπαίους Ιστορικούς΄΄ (εκδ. Hachette Paris-France, 1992 / β’ έκδοση: 1997) - ΄΄Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου, εικόνες και πρόσωπα΄΄ (διηγήματα, εκδ. Desmos, Paris, France, 2002) - ΄΄Το ημερολόγιο του Κίμωνος 1821- 1827΄΄ (εκδ. Ποταμός, 2012)

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.