Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεταβαλλόμενη αρχιτεκτονική
(Κίνηση, προσαρμογή, ευελιξία)

Μεταβαλλόμενη αρχιτεκτονική
Το βιβλίο αυτό εξετάζει σε βάθος τη σύγχρονη υιοθέτηση της μεταβλητότητας στον κατασκευασμένο χώρο, η οποία ιστορικά έρχεται σαν τρίτο κύμα, και παρουσιάζει μια σειρά σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών κατασκευής στην αρχιτεκτονική που μπορούν να ην εφαρμόσουν.

Εγείρονται λοιπόν, τα εξής σημαντικά θέματα στα οποία γίνεται προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις: Υπάρχει ουσιαστικός, πρακτικός στόχος στην εφαρμογή της μεταβλητότητας στην αρχιτεκτονική; Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Σε ποιο βαθμό; Με ποια οφέλη; Με ποιο κόστος; Σε ποιο σημείο το ισοζύγιο επίλυσης προβλημάτων και κόστους κάνει το όλο εγχείρημα προσιτό; Το βιβλίο στοχεύει να καλύψει όσο καλύτερα μπορεί αυτή την περιοχή προσεγγίζοντας το θέμα από την πλευρά της υιοθέτησης κινητικών συστημάτων σε κατασκευές έτσι ώστε αυτές να "αντιδρούν" και να "συμμετέχουν" στα γεγονότα που φιλοξενούν. Η σύνθεση των κατασκευών αυτών κατευθύνεται κυρίως από τη λειτουργικότητα και εξαρτάται από τις δυνατότητες μεταβολής τόσο στοιχείων του κελύφους όσο και των εσωτερικών διαχωριστικών. Η παρουσίαση αυτών των συστατικών στοιχείων ξεκινά από την περιγραφή εκείνων που συνθέτουν μια πραγματικά δυναμική κατασκευή και στη συνέχεια εξετάζει το βαθμό της δυνατότητας ενσωμάτωσής τους στην αρχιτεκτονική.

Παρουσιάζονται και αξιολογούνται επιλεγμένα παραδείγματα, ταξινομημένα ανάλογα με το είδος της φαινομενολογικής μεταβολής που παρουσιάζουν και προτείνεται ένα γενικό πλαίσιο εργασίας μέσα από το οποίο είναι δυνατό να επιλεχθούν τα απαραίτητα συστήματα για το σχεδιασμό και την κατασκευή μεταβαλλόμενων χώρων.

23χ18 εκ., 496 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική)
ISBN: 978-960-508-041-9
ISBN (10ψήφιο): 960-508-041-9
Βάρος: 1.127 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
37.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ουγγρίνης, Κωνσταντίνος - Αλκέτας
Ο Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης είναι Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου "Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab)" στη Σχολη Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.